Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Thijs van Valkengoed onderscheiden met Flevospeld

Bron: Provincie Flevoland

Tijdens de Flevolandse Sportverkiezingen is Thijs van Valkengoed door de provincie Flevoland onderscheiden met de Flevospeld. Van Valkengoed kreeg de onderscheiding opgespeld door Marc Witteman, Gedeputeerde Sport van de provincie.

Het jaarlijkse sportfeest werd gehouden in het Agoratheater te Lelystad en was tevens een prachtig podium voor het uitreiken van de Flevospeld.

Thijs van Valkengoed nam in 2010 afscheid van de actieve topsport. Blessures lagen hieraan ten grondslag. De Flevospeld werd uitgereikt als blijk van waardering voor de lange sportcarrière van de Lelystadse zwemmer en de voorbeeldfunctie voor de jeugd als internationaal sporter en Olympisch deelnemer. Ook Timothy Beck uit Almere stopte vorig jaar met topsport en ontving de Flevospeld.

De 27-jarige Van Valkengoed was sinds 1996 onafgebroken lid van nationale junioren-, jeugd- en seniorenselecties. Hoogtepunten waren een bronzen plak op de EK 2003 in Dublin, drie Europese jeugdtitels, rond de 30 nationale en diverse internationale titels, alsmede deelname aan de Olympische Spelen van Athene en Beijing.

Marc Witteman in zijn toespraak:
“Sportvrienden, ik wil jullie enorm bedanken voor jullie sportieve bijdragen in de afgelopen jaren. Voor al die activiteiten en al jullie inzet ben ik jullie, en ik weet zeker ook alle aanwezigen hier, enorm dankbaar. We missen jullie nu al. Sportfans in de zaal, geef deze Flevolands sporthelden een daverend applaus! Namens de provincie onderstreep ik dit met een bijzonder blijk van waardering, namelijk de Flevolandse sportspeld”.

Zie ook de websites van:
Provincie Flevoland
Marc Witteman
de Stentor