Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Week 15: De laatste loodjes tot de NK!

Auteur: Thijs van Valkengoed

Nog minder dan één week en dan is het zover: De Nederlandse Kampioenschappen. Jolijn en Thijs zitten in de laatste trainingsperiode, de taper. De trainingen zijn erop gericht om op de NK een topprestatie te leveren. Als eerste begint een zwemmer met het trainen van het uithoudingsvermogen, waarna de zwemmer ook steeds meer zijn verzuringsvermogen zal gaan trainen. Vervolgens komt snelheid aan bod en als laatste gaat de zwemmer uitrusten van al die zware trainingen (de taper). In de taper zal de zwemmer een stuk minder meters gaan zwemmen en de puntjes op de i gaan zetten. In de taper zal de zwemmer steeds meer uitrusten en daarom steeds harder gaan zwemmen. Doordat de zwemmer steeds sneller gaat zwemmen moet hij daar ook aan wennen.

Jolijn en Thijs zijn nu aan het 'taperen' om op de Nederlandse Kampioenschappen goed te gaan presteren. Jolijn zal uitkomen op de 50, 100 en 200 meter schoolslag, de 200m. wisselslag en op alle estafettes van De Dolfijn. De estafettes die op de NK gezwommen worden zijn de 4x100 en 4x200 meter vrije slag en de 4x100 meter wisselslag.
Thijs zal ook uitkomen op de 50, 100 en 200 meter schoolslag en de 200m. wisselslag. Hij zal verder geen estafettes zwemmen. Hieronder vindt u een tabel met de dagindeling.

dagJolijnThijs
Donderdag4x200m. vrije slaggeen nummers
Vrijdag200m. schoolslag
4x100m. vrije slag
200m. schoolslag
Zaterdag100m. schoolslag
4x100m. wisselslag
100m. schoolslag
Zondag50m. schoolslag
200m. wisselslag
50m. schoolslag
200m. wisselslag

Meer informatie over de Nederlandse Kampioenschappen vindt u kort na de Nederlandse Kampioenschappen natuurlijk hier, maar wanneer u eerder op de hoogte wilt zijn verwijs ik u naar www.zwemkroniek.com.