Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Sportbedrijf Lelystad en TopFit Lelystad sponsoren Jolijn en Thijs van Valkengoed

Persbericht van Sportbedrijf Lelystad
16 februari 2007

Jolijn en Thijs van Valkengoed zijn teruggekeerd naar hun geboorteplaats Lelystad. Met ondersteuning van Sportbedrijf Lelystad en TopFit Lelystad proberen de zwemmers hun Olympische droom “Samen naar Peking” waar te maken.

Het Sportbedrijf draagt zorg voor de basisbehoefte van de zwemmers, water. Elke ochtend zal het tweetal voor de training te vinden zijn in zwembad De Koploper. Daarnaast zal ’s middags een baan vrijgemaakt worden om broer en zus de kans te geven zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden op belangrijke wedstrijden.

Jolijn van Valkengoed, school- en wisselslagspecialiste, gaat zich de komende maanden voorbereiden op de Europese kampioenschappen korte baan in Debrecen, Hongarije. Naast de 100 meter schoolslag en de 200 meter wisselslag gaat de 25-jarige zwemster zich toeleggen op de 100 en 200 meter vrije slag in verband met plaatsing voor estafettes tijdens de Olympische Spelen.
De twee jaar jongere Thijs van Valkengoed, schoolslagspecialist bij uitstek, met nationale records op de 100 meter schoolslag (50 meter baan) en 200 meter schoolslag (25 meter baan) gaat zich, na een periode van overtraindheid, richten op terugkomen aan de top.

De Van Valkengoedjes: “Deze kans is uniek in Nederland. We gaan er, met onze sponsoren, beslist iets bijzonders van maken. Het is fijn om te weten, dat er in Flevoland mensen zijn, die in ons geloven en ons willen steunen om onze doelen te bereiken.”

Naast het badwater zijn ook de land- en krachttrainingsfaciliteiten geregeld. Broer en zus Van Valkengoed waren al jaren regelmatig te vinden bij TopFit Lelystad, maar de samenwerking is vanaf nu structureel. TopFit, gevestigd in OSG De Rietlanden, is Steunpunt van het Olympisch Netwerk Flevoland.

Uiteraard speelt begeleiding een belangrijke rol. Harry Gosselink, (sport)fysiotherapeut, gaat de beide sporters bij de trainingen begeleiden. Jolijn en Thijs: “Wij kennen Harry al jaren en naast een prettige samenwerking als onze fysiotherapeut hebben wij vertrouwen in hem. Hij heeft de nodige ervaring met het trainen van topsporters, dus hij weet precies hoe bijvoorbeeld periodisering in de sport werkt.” Waar nodig staan ook het Olympisch Netwerk Flevoland en de Sportservice Flevoland klaar voor de jonge Lelystedelingen.

Tot slot zijn broer en zus Van Valkengoed, ook met aanbeveling van John Bos, Gedeputeerde Sport van de Provincie Flevoland, druk bezig met de zoektocht naar sponsoren. Ook al zijn de reeds genoemde faciliteiten geregeld, er zijn nog heel veel andere zaken nodig als zwem- en sportkleding, sportvoeding, geld voor trainers, trainingsstages, wedstrijden, vervoer, huisvesting en primair levensonderhoud. Het zwemduo hoopt van harte, dat meer Flevolandse bedrijven zich verwant voelen aan dezelfde Olympische ambitie en bovendien met hen gemeen hebben, dat hard werken synoniem staat voor presteren en succes.

Wie durft er nog meer met deze enthousiaste jonge polderbewoners in zee te gaan op reis naar Peking 2008? Op deze site kunt zich aanmelden als sponsor, informatie opvragen of vragen stellen. Ook kunt u de twee Flevolandse talenten volgen op weg naar de Europese kampioenschappen korte baan later dit jaar, de Europese kampioenschappen 2008 in Eindhoven en natuurlijk het ultieme doel, de Olympische Spelen van Peking in 2008.