Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Trainingsstage Loano, ItaliŽ, juni/juli 2004

Auteur: Thijs van Valkengoed

Zondag 20 juni was het weer zover, we vertrokken richting Loano (ItaliŽ) voor het volgende trainingskamp in voorbereiding op de Olympische Spelen. Vanuit Schiphol en Brussel vloog de Nederlandse ploeg naar Nice (Frankrijk) om van daar met busjes verder te reizen naar Loano. Tijdens de autorit kregen we een voorproefje van het weer wat we zouden kunnen krijgen... stortregen en hagel.

Loano ligt aan de kust in de uitlopers van de Alpen. Daardoor bleef het gelukkig de eerste trainingscyclus droog, want de wolken trokken net over en bleven in de bergen hangen. Helaas was het wel bewolkt, dat maakt het trainen in een buitenbad namelijk wel wat frisser. De eerste trainingscyclus trainde ik voornamelijk mijn duurvermogen en werkte ik aan mijn techniek. Daarnaast deden we ook nog een tweetal landtrainingen. Woensdagmiddag was onze vrije middag en konden we ons opmaken voor een avondje voetbal: Nederland tegen Letland en ook belangrijk Duitsland - TsjechiŽ. En wat een avondje werd het: Nederland won met 3-0 van Letland en de Duitsers verloor met 2 tegen 1 van TsjechiŽ! Dat betekende dat Nederland door ging naar de kwartfinale en Duitsland eruit lag.

Donderdag begon de 2de trainingscyclus en tijdens de middagtraining brak de zon voor het eerst deze week door het wolkendek heen. Vrijdag was helaas het weer wat minder, maar zaterdag hadden we uitstekend weer! De 2de trainingscyclus was een goede en hebben we weer hard kunnen werken. Zaterdagmiddag waren we vrij en konden we ons opmaken voor de kwartfinale van het EK voetbal: Nederland tegen Zweden. Na een spannende wedstrijd won Nederland de strafschoppen serie en gingen ze door naar de halve finale. In de halve finale is Portugal de volgende tegenstander. Zondag genoot ik van een heerlijke rustdag.

Maandagmiddag hadden we voor het eerst wat regen onder de training. Dat is toch een grappige gewaarwording. Dinsdag en woensdag hadden we nog een paar zware zwem- en landtrainingen. Woensdagmiddag hadden we een vrije middag en 's avonds keken we de halve finale van het EK voetbal: Nederland - Portugal. Helaas verloren Nederland met 2 tegen 1 en ga we niet door naar de finale.

De laatste halve week draaiden we nog wat zware sets. Om daarna bij thuiskomst wat gas terug te nemen tijdens de testweek. Zaterdag 3 juli vlogen we naar huis. Huis aangekomen gingen de laatste twee weken thuis in. In die twee weken zullen er nog een aantal belangrijke dingen gebeuren. Mijn verjaardag (de eerste in 4 jaar die ik thuis vier) en de teamoverdracht voor de Olympische Spelen.