Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Thijs van Valkengoed studeert af aan de Johan Cruyff University

Auteur: Thijs van Valkengoed

Op 29 juni om tien uur 's ochtends was het dan zo ver, ik mocht mijn portfolio verdedigen. Na een laatste week hard werken waren mijn portfolio, mijn presentatie en ik er helemaal klaar voor. Na enige problemen met mijn muis kon ik van start. Je moet hem dan ook aanzetten… Voor mijn presentatie had ik 15 minuten. Het liep iets uit, maar dat was geen probleem.

Vervolgens was het aan de examinatoren van de JCU om mij met vragen te bestoken. Gelukkig kon ik alles goed beantwoorden, hoewel er toch aardig wat uitdagende vragen tussen zaten. Na dit vragenvuur ging de examencommissie in bespreking en kwam terug met de beoordeling. Op de verschillende onderdelen scoorde ik goed of goed tot excellent en ik had hiermee dan ook mijn competenties aangetoond, ik was dus geslaagd!

Op mijn verjaardag, 6 juli, kon ik mijn diploma van de Johan Cruyff University ophalen, een leuk cadeautje. Officieel afgestudeerd dus! In 2001 op Malta had ik ook al een bijzonder verjaardagscadeau, namelijk de Europese jeugdtitel op de 100 meter schoolslag.

Op deze gedenkwaardige dag in juli werden we ’s middags om half drie ontvangen op de Leeuwenburg. Even later ging de zaal open en konden alle geslaagden vooraan plaatsnemen. Na een korte introductie staken de assessoren Wim de Wit, Frank van Weerdenburg en Caroline Kommeren van wal. In groepjes van vier werden de studenten naar voren geroepen voor de diploma-uitreiking.

Elke student werd door zijn of haar assessor persoonlijk en bijzonder origineel toegesproken. Voor mij verzorgde Wim de Wit de toespraak. Na zijn mooie woorden kon ik mijn diploma tekenen en officieel in ontvangst nemen! Bij de foto's kun je, als je goed kijkt bij de eerste foto van de toespraak van Wim zien, hoe hij op een stoel gelegen schoolslag "oefent", zoals hij het vroeger als sportleraar moest aanleren. Zo begon hij zijn verhaal voor en over mij!

Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken het gehele team van de Johan Cruyff University hartelijk te bedanken! Ik heb een goede tijd gehad op deze speciale opleiding voor (top)sporters, een geweldig initiatief van Johan Cruijff.

De eerste twee jaren waren algemene jaren. Het derde jaar heb ik twee stages vervuld bij Stichting MAD-system. Mijn afstudeerstage in het laatste jaar was bij Trefpunt Sports & Leisure Marketing, waar ik projectmanager was bij Superkicks en een afstudeeropdracht in de ICT heb gedaan.