Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Trainingskamp met TZH

Auteur: Jolijn van Valkengoed

Van dinsdag 23 oktober tot en met vrijdag 27 oktober waren Thijs en ik met een kleine groep zwemmers en zwemsters van Top Zwemmen Haaglanden (TZH: www.tzhaaglanden.nl) op trainingskamp in Wachtebeke, België. Voor mij was het de eerste keer in Wachtebeke. Thijs had hier eerder een trainingskamp gehad met Team Hes, dus hij had mij al het een en ander verteld over de accommodatie. Hij had mooie verhalen over het trainingscomplex en bij aankomst bleek hij niet overdreven te hebben.

In Wachtebeke stond Puyenbroeck al aangegeven en nadat wij net Wachtebeke uit waren, moesten wij linksaf en kwamen wij op Puyenbroeck aan. Eerst reden wij langs een supergrote golfbaan om vervolgens op de parkeerplaats bij het hotel en het zwembad aan te komen. Het hotel lag zo ongeveer boven het zwembad. De kamers aan de rechterkant van het hotel keken uit op het 50 meterbinnenbad en de kamers aan de linkerkant van het hotel keken uit op het 50 meterbuitenbad. Gezien de temperaturen hebben wij het 50 meterbad ook maar links laten liggen.....

Daarnaast waren er nog veel meer faciliteiten op het terrein, zoals onder andere een fitnesszaal (zelfs met zwembank), twee survivalbanen, speelterreinen, volleybalvelden, tennisbanen en nog veel meer. Het binnenzwembad bestond niet alleen uit een 50 meterbad, maar er kon bijvoorbeeld ook gebubbeld worden.

Naast TZH was Polo & Zwem Club Gorinchem (PCG) uit Gorinchem ook op trainingskamp in Wachtebeke. Zij waren met een behoorlijk grote groep en hebben een aantal techniektips gekregen en gezien van een paar TZH-ers. Uiteraard werd hun trainingskamp afgesloten met een bonte avond en een verrassing, namelijk een casinoavond en volgens mij was dat behoorlijk geslaagd.

In vier dagen hebben wij weer een heleboel meters afgelegd in het zwembad. Op dinsdag en vrijdag werd 1 keer 2 uur getraind en op woensdag en donderdag 2 keer 2 uur. Daarnaast deden wij op woensdag, onder leiding van Dennis, landtraining en op donderdag krachttraining. Het zwembadwater was soms behoorlijk fris. Gelukkig moest er in bijna alle trainingen hard gezwommen worden, waardoor er in onze groep bijna geen kou geleden werd.....

Het eten in het hotel was goed geregeld. 's Morgens, voor de ochtendtraining, konden wij om 6.20 uur aanschuiven voor een licht ontbijtje en na de training stond er om half 10 een uitgebreid ontbijt op ons te wachten. In de middag kregen wij warm eten en ’s avonds varieerde het van warm tot brood en soep. Ook na de krachttraining konden wij meteen onze ‘tekorten’ weer aanvullen. Uiteraard is het erg belangrijk veel te drinken wanneer je zoveel traint, dus in het restaurant konden wij altijd terecht voor koffie, thee of water.

Karin, Dennis en natuurlijk ook onze medezwemmers en zwemsters, bedankt voor het leuke en geslaagde kamp!