Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Ambassadeursdiner Lelystad

Auteur: Thijs van Valkengoed

Woensdag 22 september vond het Ambassadeursdiner van de ambassadeurs van Lelystad (o.a. Edsilia Rombley en Aron Winter) plaats. De ambassadeurs zijn aangesteld door de stichting Lelystad Promotie (onderdeel van de gemeente Lelystad). De gemeente en de stichting vonden dit een goed moment om de deelnemers aan de Olympische Spelen uit Lelystad te huldigen. De ambassadeurs en olympische deelnemers waren uitgenodigd voor een presentatie over de Volvo Oceans Race 2005 en een diner in het Golf Event Centre in Lelystad.

Tijdens de presentatie over de Volvo Oceans Race 2005 werd ons van alles uitgelegd over deze race. ABN-AMRO (international) investeert 20 miljoen euro in een Nederlands team en dat team bouwt hun boot in Lelystad. Voor het bouwen van deze boot worden mensen uit het buitenland naar Nederland gehaald om de benodigde kennis in huis te halen. Hierdoor blijft de kennis in Nederland bewaard. Verder werd ons duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is de juiste keuze te maken wat betreft de organisatie, de materialen, het team, etc. Na deze reuze interessante presentatie gingen wij vanaf de Flevo Marina (haven in Lelystad) naar het Golf Event Centre.

In het Golf Event Centre aangekomen kregen we uitleg over het Golf Event Centre en de 18-holes golfbaan van Lelystad. Daarna werden de Olympische deelnemers in het zonnetje gezet door loco-burgemeester Tjeerd van der Zwan. Nadat de pers was vertrokken, werd het buffet opgediend. Allerlei koude en warm Italiaanse gerechten werden opgediend en er werd verteld wat er allemaal voor ons was klaargemaakt. Nadat Tjeerd van der Zwan het buffet geopend had, mochten wij genieten van het heerlijke eten. Tijdens het diner wisselende we zo nu en dan van tafel om te kunnen praten met iedereen. Tegen het einde van het diner stelden alle ambassadeurs zichzelf en hun twee gasten aan iedereen voor. Tot slot kregen we bij het verlaten van het diner als afsluiting een trommeltje met koekjes ('t Lelystadse pioniertje) mee.