Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Internationale wedstrijd in Zagreb, KroatiŽ, 20 en 21 november 2004

Auteur: Thijs van Valkengoed

Door de zwemvereniging Mladost uit Zagreb (KroatiŽ) was ons team uitgenodigd om een internationale wedstrijd te zwemmen in Zagreb. Aangezien Johan deze wedstrijd moest laten schieten door een blessure aan zijn voet werden wij vergezeld door Melanie ten Brink. Ook deze wedstrijd paste goed in voorbereiding op de Europese Kampioenschappen korte baan (half december). De wedstrijd was van zeer hoog niveau met veel internationale toppers. Er waren ongeveer 25 zwemmers die medailles op internationale toernooien hadden gewonnen. Ik was ingeschreven voor de 50, 100 en 200m. schoolslag.

Helaas werd ik op zaterdag grieperig en viel de 100 meter schoolslag een beetje in het water. Desondanks zwom ik in de finale naar een redelijke tijd en een 7de plek. Op zondagochtend ging het niet veel beter, maar plaatste me voor de finales van de 50 en 200 meter schoolslag. In de finale van de 200 zwom ik naar een goede tijd en hield me keurig aan mijn opdracht voor die finale.

Verder waren er nog uitstekende prestaties van alle internationale zwemmers en natuurlijk ook van onze ploeg. De dames wonnen verschillende medailles en de heren van onze ploeg waren goed vertegenwoordigd in de finales.