Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

A-competitie deel 2 Leiden, 28 november 2004

Auteur: Thijs van Valkengoed

Op zondag 28 november was het weer zover: de 2de ronde van de Nederlandse zwemcompetitie. Na een uitstekende eerste ronde van De Dolfijn SPAX wilden de zwemmers hun voorsprong op alle andere ploegen in Nederland verder uitbreiden. De competitie heeft verschillende niveaus en De Dolfijn SPAX zwemt in de hoogste klasse. Verschillende leeftijdscategorieŽn komen aan de start en elke leeftijdscategorie weegt even zwaar mee in de uitslag. Wil een vereniging winnen, dan moet de vereniging in alle categorieŽn goed vertegenwoordigd zijn. Vooral de jongere leeftijdsgroepen zijn van belang, omdat zij, over het algemeen, langer over hun afstanden doen.

De Dolfijn SPAX zwemt de competitie altijd op zondag, maar op zaterdag komen er al andere verenigingen aan de start in andere poules. Zondagochtend was al bekend dat er in de andere poules geen verrassende resultaten waren. Dat was het teken voor De Dolfijn SPAX om de voorsprong nog verder uit te bouwen. Hoofdtrainer Hans Elzerman had al aangekondigd dat dit wellicht de sterkste ronde van De Dolfijn SPAX zou kunnen worden.

Door de uitstekende prestaties van de zwemmers en zwemsters van De Dolfijn SPAX en in het bijzonder de 'kleintjes' zwommen we naar een Ďronderecordí! Dat betekend dat geen enkele andere vereniging ooit sneller was in de 2de ronde van de landelijke verenigingscompetitie. Met deze score breidde De Dolfijn SPAX haar voorsprong op nummer 2, Trivia uit Groningen, uit naar maarliefst 174,26 seconden! Daarmee is de eerste echte stap gezet naar het landskampioenschap.