Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Stichting NL Swimming ondersteunt belangen zwemmers Team Hes

Auteur: Thijs van Valkengoed

Stichting NL Swimming is opgericht om zwemtrainer Fedor Hes en zijn zwemmers te ondersteunen op de weg naar de Olympische Spelen 2008 in Peking. De stichting richt zich daarvoor op het werven van sponsoren. Hiervoor werkt NL Swimming samen met sportmarketingbureau Top Sports Group uit Ouderkerk aan de Amstel.

Fedor Hes vormt samen met zwemmers Chantal Groot, Marleen Veldhuis, Rieneke Schinkel, Bas van Velthoven, Johan Kenkhuis en Thijs van Valkengoed Team Hes. Dit team bestaat uit Olympische medaillewinnaars, een wereldkampioene en EK-deelnemers. De onderlinge loyaliteit van de zwemmers en de zwemtrainer is kenmerkend voor dit team. De huur van het trainingswater wordt door de zwemmers zelf bekostigd en Fedor Hes verzorgd al ruim drie maanden de trainingen zonder financiŽle inkomsten.

De zwemmers worden bijgestaan door een assistent trainer, een fysiotherapeut, een sportarts en een voedingsdeskundige. De Amerikaanse zwemcoach Paul Bergen is zeer enthousiast over Team Hes en zal als technisch adviseur een rol spelen bij de prestaties van de zwemmers.

De toekomstige hoofdsponsor van Team Hes kan zijn naam verbinden aan het zwemteam.