Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

A-competitie deel 3 Amsterdam, 16 januari 2005

Auteur: Thijs van Valkengoed

Op zondag 16 januari werd de 3de ronde van de Nederlandse zwemcompetitie verzwommen. De Dolfijn mocht na twee superrondes nu in het thuisbad optreden. De competitie heeft verschillende niveaus en De Dolfijn zwemt in de hoogste klasse. Verschillende leeftijdscategorieŽn komen aan de start en elke leeftijdscategorie weegt even zwaar mee in de uitslag. Wil een vereniging winnen, dan moet de vereniging in alle categorieŽn goed vertegenwoordigd zijn. Vooral de jongere leeftijdsgroepen zijn van belang, omdat zij, over het algemeen, langer over hun afstanden doen.

De Dolfijn zwemt de competitie altijd op zondag, maar op zaterdag komen er al andere verenigingen aan de start in andere poules. Zondagochtend was al bekend dat er in de andere poules geen verrassende resultaten waren. Dat was het teken voor De Dolfijn om de voorsprong verder uit te bouwen en het landskampioenschap veilig te stellen.

Door de uitstekende prestaties van de zwemmers en zwemsters van De Dolfijn en in het bijzonder de 'kleintjes' zwommen we, net als in de vorige ronde, naar een monsterscore! DWK-XCESS uit Barneveld was onze grootste concurrent in deze ronde. DWK haalde zaterdag Trivia uit Groningen in en veroverde een tweede plek in de tussenstand. Toch zwom De Dolfijn 120,28 seconden sneller dan DWK-XCESS. In totaal is de voorsprong op de nummer twee nu gegroeid naar 303,88 seconden en daarmee is het landskampioenschap zo goed als zeker!