Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Amsterdam Swim Cup, april 2005

Auteur: Thijs van Valkengoed

De Amsterdam Swim Cup was een succesvolle wedstrijd voor zus en broer Van Valkengoed. In het weekend van 9 en 10 april mochten Jolijn en Thijs optreden in hun thuisbad. Het Sloterparkbad was weer mooi aangekleed en de wedstrijd was weer goed georganiseerd door De Dolfijn. Jolijn zwom voor TZA naar persoonlijke records op zowel de 100 als de 200 meter schoolslag. Jolijn won de 200m. schoolslag in een tijd van 2.36.44. Dat betekende een verbetering van haar persoonlijk record met 3,4 seconden. Dat record stond uit de series, want daar zwom ze al een persoonlijk record. Op de 100m. schoolslag zwom Jolijn naar een tijd van 1.14.22 en een derde plaats.

Broer Thijs zwom voor het XLence Swimteam twee keer naar de tweede plek. Op de 100m. schoolslag deed hij dat in 1.03.65 en op de 200m. schoolslag in 2.19.14. Hij zwom sneller dan in Eindhoven en lijkt de goede weg te hebben ingeslagen richting de NK.

Verdere opvallende prestaties waren er van Bas van Velthoven en Mark Veens, die beide de WK-estafettelimiet 4x100m. vrije slag bedwongen. Bij de dames werd er ook een estafette kwartet gecompleteerd. Haike van Stralen zwom binnen de WK-estafettelimiet op de 200m. vrije slag

Zie www.tza.info/asc en www.zwemkroniek.com voor verslagen, foto’s en uitslagen van de Amsterdam Swim Cup.