Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Mare Nostrum Tour, Barcelona, Spanje, 4,5 juni 2005

Auteur: Thijs van Valkengoed

Op vrijdag 3 juni vertrok een deel van de Nederlandse zwemploeg (het XLence Swimteam en TWN) richting Barcelona om deel te nemen aan de Mare Nostrum Tour 2005. De Mare Nostrum Tour is een serie wedstrijden in Barcelona (Spanje), Canet (Frankrijk), Rome (ItaliŽ) en Monte-Carlo (Monaco). Het niveau van deze wedstrijden is altijd hoog en er verschijnen elk jaar veel internationale toppers aan de start.

Nadat de ploeg was aangekomen in het hotel gingen we richting zwembad om even los te zwemmen. Ik had besloten om op deze wedstrijd deel te nemen op de 200 en 400m. wisselslag om zo een extra trainingsprikkel te krijgen. Op zowel de 200 en de 400m. wisselslag haalde ik de B-finale. Daarin finishte ik als 10de op de 200m. wisselslag en als 15de op de 400m. wisselslag. Verder waren er nog erg goede prestaties van Marleen Veldhuis, Inge Dekker, Ranomi Kromowidjojo en Robin van Aggele.

Na afloop van de wedstrijd zijn we zondagavond met een groep Barcelona ingetrokken om de Segrade Familia te bekijken en van een ijsje te genieten.

Voor uitslagen en informatie over de Mare Nostrum Tour kunt u kijken op www.marenostrumswim.com.