Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Mare Nostrum Tour, Canet, Frankrijk, 7,8 juni 2005

Auteur: Thijs van Valkengoed

Op maandag 6 juni vertrokken de ploeg (het XLence Swimteam en TWN), die ook deel had genomen aan de eerste wedstrijd van de Mare Nostrum Tour, richting Canet voor de tweede wedstrijd. De Mare Nostrum Tour is een serie wedstrijden in Barcelona (Spanje), Canet (Frankrijk), Rome (ItaliŽ) en Monte-Carlo (Monaco). Het niveau van deze wedstrijden is altijd hoog en er verschijnen elk jaar veel internationale toppers aan de start.

Nadat de ploeg was aangekomen in de appartementen van het Malibu Village staken we de weg over om lekker los te zwemmen. Dat was ook wel nodig na twee flinke wedstrijddagen en een busreis van 3 uur vanuit Barcelona naar Canet. De volgende dag begon de wedstrijd al. Ook in Canet startte ik op de 200 en 400m. wisselslag. Dit deed ik om mijn uithoudingsvermogen te testen en een goede trainingsprikkel te krijgen. Op zondag had ik nog 2 keer 400m. wisselslag gezwommen in Barcelona en op dinsdags moest ik ook weer 400m. wisselslag. Hierop haalde ik de A-finale, maar merkte wel dat zo vaak 400m. wisselslag in een paar dagen flink zwaar is. In de A-finale zwom Laszlo Cseh naar een nieuw Europees Record. Ik zwom naar een 8ste tijd.
Op de 200m. wisselslag haalde ik ook de A-finale en werd daar ook 8ste op. Verder waren er nog goede prestaties van Robin van Aggele, Marleen Veldhuis en Ranomi Kromowidjojo.

Voor uitslagen en informatie over de Mare Nostrum Tour kunt u kijken op www.marenostrumswim.com.