Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Trainingskamp Canet en Roussillon, Frankrijk, 9-22 juni 2005

Auteur: Thijs van Valkengoed

Na de wedstrijd van de Mare Nostrum Tour in Canet en Roussillon bleef de ploeg (het XLence Swimteam en TWN) daar voor een trainingskamp van twee weken. De eerste training op donderdagmiddag stond in het teken van herstel van de wedstrijden. De trainingen die daarop volgden niet meer. Ook onze vrije zaterdagmiddag werd niet gespaard. Zaterdagmiddag stond namelijk in het teken van techniek van slag, starten en keren. Zaterdagavond stond in het teken van pannenkoeken met de groep. De pannenkoekenmaaltijd werd verzorgd door de zwemmers van de TWN-ploeg. Het werd een lekkere en super gezellige maaltijd. Zondag gingen Bas, Marleen, Rieneke en ik naar een markt in de buurt van Canet en Roussillon op aanraden van Bas, de 'kenner' van de omgeving. Het was leuk om te zien wat er allemaal verkocht werd. Het was een hele andere markt dan ik in Nederland gewend was. Zondagmiddag hadden Bas en ik ons vermaakt met een film en daarmee zat de week erop.

De volgende week stond in het teken van twee zware trainingscycli. Op maandag vertrokken Fedor, Marleen en Chantal richting Monte-Carlo (Monaco) voor de vierde wedstrijd uit de Mare Nostrum Tour. Daardoor moesten Bas, Melanie, Femke en ik het een paar dagen zonder trainer doen, maar gelukkig was Jacqueline Stoel mee. Normaal gesproken enkel fysiotherapeut en een steunpilaar van de ploeg, maar dit trainingskamp ook teammanager, voedingsdeskundige en ook een paar dagen trainster. Marleen zorgde ook in Monace voor goede tijden. Ze verbeterde daar zelfs een aantal keer het baanrecord op de 50m. vrije slag.
In de trainingsweek deed ik voornamelijk veel duurwerk en dat ging erg goed. Ik zwom vaker harder dan ik moest en was erg tevreden met de tijden. Gelukkig werkte het weer ook erg mee, want soms kan het in Canet en Roussillon erg slecht weer zijn, maar dit trainingskamp hadden we bijna alleen maar zon gezien. De zaterdagmiddag van deze week waren we wel vrij. Ook deze zaterdagavond zouden we gezamelijk eten. Dit maal zorgde onze ploeg voor de avondmaaltijd. Onder leiding van Jacqueline verzorgde we een Mexicaanse maaltijd. Jacqueline, Bas, Melanie en ik haalden de boodschappen en daarna zorgde Jacqueline voor het maken het vleesschotel en de sausen voor op de wraps. Bas en ik verzorgde een fruitsalade.
Op zondag gingen we in de middag met een groepje naar het strand. Op het strand scheen de zon heerlijk en was het niet zo heel druk. Hierdoor konden we ons erg vermaken en lekker tot rust komen van een zware trainingsweek en in voorbereiding op de volgende week.

De laatste trainingscyclus op het trainingskamp was het zwaarste. Op maandag begonnen we al met twee lange duurtrainingen en een flinke krachttraining. Ook dinsdag werden er flink wat meters verslonden en op woensdagochtend (de laatste training van het trainingskamp) lagen we toch de hele 2 uur in het water. Na de woensdagochtendtraining pakten we onze spullen en gingen we terug naar huis!

Vanuit het vliegtuig terugkijkend op het trainingskamp in Canet en Roussillon kunnen we zeggen dat we een uitstekend trainingskamp hebben gedraaid. Fedor, Jacqueline, Bas en de hele groep bedankt! Ik had me super vermaakt!