Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Trainingskamp Lissabon, Portugal, 4-25 maart 2006

Auteur: Thijs van Valkengoed

Op zaterdag 4 maart vertrok TZA vanaf Schiphol richting Lissabon, Portugal, voor een trainingskamp van 3 weken. Na de vlucht vervolgden we onze route per auto en kwamen we rond 22 uur aan bij Villa Pandana in Cascais, net buiten Lissabon en ongeveer een kwartier lopen vanaf strand. In de eerste week was het allemaal een beetje aftasten en wennen aan de nieuwe omgeving. Voor mij betekende dat vooral een boel slapen. Daarnaast kookten alle leden van de ploeg om de beurt in tweetallen. Aan het einde van de eerste week hadden we een goede afsluitende estafette. Op de rustdag gingen we eens kijken in het centrum van Cascais.

Na een tweede week met goede trainingen gingen we op zaterdagmiddag naar het terrein van de wereldtentoonstelling van 1998. Daar bezochten wij het enorme zeeaquarium. De was erg mooi om te zien. Ze hadden daar verschillende tanks met alle soorten vissen (van haaien tot roggen etc.). Ook hadden ze een tank met otters, een tank met pinguins en een ruimte met tropische vogels.
Op zondag reden we naar Coba de Roca, het meest westelijke punt van het vaste land van Europa. De hoge en steile kliffen waren geweldig om te zien. Jammer genoeg regende het daarna zoveel, dat we maar terug naar de villa waren gereden.

In de laatste week werd er ook weer hard getraind. Ik heb een erg goed trainingskamp achter de rug en blik er met plezier op terug. Ondanks de zware trainingen lukte mij het om elke week sneller te zwemmen. Daarnaast vond ik het ook erg leuk om met mijn teammaatjes zeer regelmatig een potje te klaverjassen.