Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

De start in ons nieuwe “eigen bad”

Auteur: Thijs van Valkengoed

Op maandagochtend 19 februari zijn onze eerste zwemtrainingen in Lelystad van start gegaan. Heel vroeg rinkelde de wekker en gingen we richting Sportcentrum De Koploper. Sportbedrijf Lelystad heeft alles goed geregeld. In de ochtenduren kunnen wij perfect trainen. Na ons staan de ‘baantjeszwemmers’ te trappelen om het water in te gaan. In de middag trainen we naast de ‘baantjeszwemmers’. Zonder enig probleem wordt ons namelijk een eigen baantje ter beschikking gesteld.

Sinds maandag 25 februari is ook de krachttraining gestart bij TopFit Lelystad. Nadat wij eerst enkele tests hadden ondergaan, konden wij starten met ons nieuwe krachttrainingsschema. Het had meteen de nodige spierpijn tot gevolg.

De eerste trainingscyclus zit er inmiddels op en we zijn druk bezig in de tweede cyclus. In deze periode hebben wij onder andere een maximaaltest gedaan, waarbij we sterker bleken dan vooraf ingeschat. Dat had natuurlijk direct een zwaarder krachtprogramma tot gevolg, plus opnieuw de nodige spierpijn.

Jolijn heeft snel haar draai gevonden. Zeker met haar prestaties op de laatste competitieronde werd dat bevestigd door goede tijden. Thijs heeft de zwemtrainingen heel voorzichtig opgestart en bouwt langzaamaan op.

Op dit moment zitten wij in de zogenaamde aeroöbe opbouw. Dit is de opbouw, die te maken heeft met het duurvermogen en is de fundering voor mooie toekomstige prestaties. In de komende cycli zullen we steeds meer het anaeroöbe vermogen gaan trainen. Dat is het vermogen om met de verzuring van lichaam om te gaan en is dus training op hoge snelheid.