Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Uitslagen limietwedstrijd Drachten op 14 april

Auteur: Jolijn van Valkengoed

Op zaterdag 14 april zwommen Thijs en Jolijn hun eerste wedstrijd op de 50 meterbaan sinds zij in Lelystad trainen. Voor Jolijn stonden de 100 vrij, 200 vrij en 200 wissel op het programma. Thijs zwom zijn eerste wedstrijd van dit seizoen. Na een periode van overtraindheid mocht hij van de trainers en de arts weer in het water duiken om een race te zwemmen. Hij zwom de 200 meter wisselslag.

Jolijn startte met de 200 meter vrije slag. Het was een erg vlakke race en dat was erg netjes in de fase waarin zij nu zit. De snelheid ontbreekt nog en de vermoeidheid was ook goed aanwezig. Na de 200 meter vrije slag zwom zij de 200 meter wisselslag. Met een zeer zwakke rugslag (zwemmend in de lijnen) zwom een sterk tweede gedeelte. Ook hieruit was te concluderen dat Jolijn wat betreft inhoud en de schoolslag op het goede spoor zit. Na een knieblessure sinds november 2006 kan zij weer voluit schoolslag zwemmen. Binnenkort zullen dan ook weer de eerste echte schoolslagtrainingen gedaan kunnen worden. Tot slot moest Jolijn de 100 meter vrije slag zwemmen. In bijna een negatieve split zwom ze naar een nette tijd van 59.5.

Voor Thijs stond vandaag de 200 meter wisselslag op het programma. Voor Thijs was het weer heel erg wennen om een wedstrijd te zwemmen. Vooral zijn vlinder en schoolslag waren van goede klasse en zagen er goed uit. Voor Thijs was deze race een eerste graadmeter en bij een volgende wedstrijd weet hij weer hoe het voelt om “kapot” te gaan en te zwemmen, waardoor het weer een stuk makkelijker zal gaan.

Na de wedstrijd in Drachten konden Thijs en Jolijn genieten van een dagje rust en vervolgens weer een beetje bijkomen in de herstelweek om daarna de laatste echte cyclus in te gaan voor de NK in Amsterdam.