Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

De kop is eraf!

Auteur: Jolijn van Valkengoed

Het is al meer dan twee maanden geleden dat wij in Lelystad zijn begonnen met trainen. In de afgelopen weken is er veel gebeurd in en rond het zwembad. De verbouwing is begonnen en naast het 25 meter bad ligt nu al een heel groot gat waar het nieuwe zwembad komt te liggen. Wij vinden het erg leuk dat we de verbouwing, eigenlijk de uitbreiding van het Sportcentrum, van zo dichtbij kunnen meemaken.

Met Thijs gaat het trainen steeds beter en hij kan zelfs al één keer in de week twee keer per dag in het water liggen. Ook kan hij de trainingen steeds beter volhouden op het gewenste niveau. Met Jolijn gaat ook alles goed. Al wordt het wel tijd voor de taper over een paar weken, want de trainingen zijn behoorlijk pittig!

De krachttrainingen bij TopFit gaan ook goed. Zo nu en dan wordt er een maximaaltest gedaan waaruit blijkt dat wij wat betreft kracht op de goede weg zitten. De komende periode wordt de krachttraining van lange setjes (bijvoorbeeld 3x15) naar de korte, intensieve setjes veranderd (bijvoorbeeld 4x8).

Volgende week zullen wij afreizen naar Andorra voor een trainingskamp van een week. Wij gaan met WVZ uit Zoetermeer mee en trainen een week mee met de ploeg. Het gaat een hele gezellige week worden met als afsluiting een bonte-avond, maar uiteraard staat hard en goed trainen bovenaan het prioriteitenlijstje! Wij kennen op dit moment nog niet zo heel veel zwemmers en zwemsters van WVZ, maar daar zal zeker verandering in komen. In ieder geval hebben wij veel zin om met hen mee te gaan op trainingskamp en vinden wij het ook erg fijn dat wij mee mogen! Voor mee informatie kan je kijken op de website van het trainingskamp (www.wvz-andorra.nl). De website wordt uitstekend bijgehouden en er wordt veel informatie opgezet.

Na het trainingskamp zal er getaperd gaan worden voor de Nationale Kampioenschappen in Amsterdam op 1, 2 en 3 juni! Vervolgens zal er doorgetraind worden tot de NK Sprint in Drachten waar wij weer zullen overnachten in Harkema!