Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Alleen maar schoolslag op de tweede dag

Auteur: Jolijn van Valkengoed

Vandaag stond voor Thijs en mij de 200 meter schoolslag op het programma. In de series mochten we rustig aan doen van de trainer en daar hadden wij uiteraard gebruik van gemaakt. Thijs kwam met 2.22.81 uit het water en ik zwom 2.42.10, allebei de vijfde tijd.

Ik startte in de finale op baan 2. Het werd een spannende en leuke race voor de toeschouwers. In de schoolslaghistorie is er namelijk door vier dames nog nooit zo hard gezwommen op een NK. Daarnaast zaten we met zijn vieren binnen 0,7 seconden van elkaar en op een 200 meter is dat erg weinig. Mijn persoontje tikte als vierde aan in een tijd van 2.36.45. Dat was helaas 0,01 seconden boven mijn persoonlijke record. Voor mij was het lang geleden dat ik een 200 meter schoolslag had gezwommen, dus wel even wennen. Het was een constante race, dus wat betreft de inhoud zit het helemaal goed!

Thijs pakte in de finale van de 200 meter schoolslag zijn tweede medaille van het weekend. Na Lennart Stekelenburg werd Thijs knap tweede. Zoals reeds eerder is vermeld, kan Thijs nog niet voluit trainen en was het NK, naast een rentree, ook meteen een weekend om te kijken hoe het er op dit moment voor staat. Zijn tijd van 2.20.09 mocht er wezen en de komende periode kan van hieruit verder gewerkt worden aan zijn conditie en snelheid. Begin augustus vorig jaar zwom Thijs in Sheffield 1.19.33.

Aan het einde van de finalemiddag stond er voor mij nog een estafette op het programma met De Dolfijn I, bestaande uit Lenneke van Schaik, ikzelf, Chantal Groot en Femke Heemskerk. We zwommen naar de nationale titel op de 4x100 meter wisselslagestafette. Ik nam zoals gewoonlijk de schoolslag voor mijn rekening en kwam na 1.11.36 uit het water. Dat was meteen mijn snelste estafettesplit ooit. De eindtijd was 4.14.58. Het leverde ons een nieuw Kringrecord op en een derde plaats op de eeuwige ranglijst van de Zwemkroniek!