Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

De laatste dag van de NK 2007 in Amsterdam

Auteur: Jolijn van Valkengoed

De derde en laatste dag van de NK in Amsterdam stond in het teken van de 50 meter schoolslag voor Thijs en mij. Daarnaast zwom ik nog de 100 meter vrije slag, de 50 meter vlinderslag en als startzwemster in de estafette 4x200 meter vrije slag.

100 meter vrije slag
In de series zwom ik naar een tiende tijd in een persoonlijk record van 0.58.95. In de B-finale zwom ik daar nog eens bijna een seconde vanaf en tikte aan in 0.58.12 en dat leverde mij de winst op in deze finale. Het resulteerde in een 9de tijd all-in, maar sneller dan de nummer acht in de A-finale, altijd een uitdaging.

50 meter schoolslag
De mannen waren vandaag als eerste aan de beurt. Thijs zwom in de series naar een tweede tijd in 0.29.51. Vervolgens zwom ook ik naar een tweede tijd in een dik persoonlijk record en maar 0,13 seconden boven de EK limiet voor Eindhoven. Mijn tijd was 0.33.12.

In de finale ging het bij Thijs nog een stuk harder. Hij zwom 29.13 en mocht zijn derde medaille van het weekend, weer een zilveren, in ontvangst nemen.
Ik won mijn eerste nationale medaille ooit op de 50 meter schoolslag. Na 33.17 seconden, iets langzamer dan in de series, kwam ik als derde uit het water, een bronzen plak dus!

50 meter vlinderslag
In de series zwom ik naar een 4de tijd in 28.43. Deze finale vond vlak na de finale van de 50 meter schoolslag plaats, maar toch slaagde ik erin om weer met een persoonlijk record uit het water te komen. Ik tikte als vijfde aan in 28.16 en dat is voor een schoolslagzwemster van origine best een knappe tijd.

Estafette 4x200 meter vrije slag
Op de laatste dag van de Nederlandse Kampioenschappen stond de estafette 4x200 meter vrije slag op het programma. Samen met Lona Kroese, Lenneke van Schaik en Chrisje Moes zwom ik in de tweede ploeg van De Dolfijn. Na 800 meter eindigden we 16 hondersten achter het brons! Als startzwemster zwom ik ook nog een persoonlijke record van 2.08.95. Het was maar liefst mijn zevende start van deze dag.

Tot slot
Voor Thijs en mij is de NK in Amsterdam een goed weekend geweest. Wij hebben weer genoeg "stof" gekregen om de komende periode aan te werken, zodat we in december kunnen vlammen op onder andere het Olympisch Kwalificatie Toernooi, waar ook nog limieten kunnen worden gezwommen voor de EK in Eindhoven en de Nationale Kampioenschappen korte baan.

Daarnaast hebben wij ons beide ook gekwalificeerd voor de Europese Kampioenschappen in Eindhoven, dus onze droom “samen naar een internationaal toernooi” gaat in 2008 dan toch nog echt uitkomen!

Bij deze willen wij graag alle vrijwilligers van De Dolfijn bedanken voor al weer een geslaagd NK in Amsterdam! Ook bedanken wij onze trainers en onze supporters langs de badrand en op de tribune.