Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Trainingsstage Canet en Roussillon, Frankrijk, mei/juni 2004

Auteur: Thijs van Valkengoed

Op maandag 24 mei verzamelde de TZA ploeg op Schiphol om zich bij de rest van het Nederlandse zwemteam in Canet en Roussillon te voegen. De rest van het team vloog een dag eerder van Schiphol en Brussel. Na onze vlucht naar Barcelona (Spanje) namen wij een taxi richting Canet en Roussillon aan de Zuid-franse kust. Daar aangekomen hadden we even de tijd om naar de supermarkt te gaan en ons rustig voor te bereiden op de aankomende trainingscyclus.

Dinsdag en woensdag stonden in het teken van zwaar duurtrainen en op beide dagen een vorm van landtraining. Donderdag hadden we een herstel- en techniektraining, die gevolgd werd door een krachttraining. Donderdagmiddag was onze rustmiddag en konden we even genieten van het lekkere weer in het stadje en op het strand van Canet en Roussillon.

Op vrijdag en zaterdag gingen we weer verder waar we gebleven waren. Weer veel duurzwemmen, maar nu op een iets hogere intensiteit. Zondagochtend deden we techniekopnamen van de slag, keerpunten en de start. Zondagmiddag waren we vrij en mochten we herstellen van de kleine 60 kilometer van de afgelopen week. Maandag mochten we uitslapen om 's middags aan de 2de week te beginnen.

Maandagmiddag begon de tweede trainingsweek. Deze week zouden we iets minder meters maken, maar op een hogere intensiteit. Dat viel me toch behoorlijk zwaar, zeker na een zware eerste week, maar ook doordat we pas weer vrijdagmiddag vrij zouden zijn om te herstellen. Aan het begin en het eind van deze week liepen de trainingen daardoor iets minder lekker dan in de eerste week. Op maandag en donderdag combineerden we zwemtraining met een training voor de buik- en rugspieren. Op dinsdag en vrijdag deden we naast het zwemmen een flinke krachttraining. De laatste paar dagen van deze trainingsweek was er een stevig windje op komen zetten, waardoor bijna al je spullen telkens van de kant afwaaiden.

Na deze tweede stevige trainingsweken maakten wij ons op voor onze laatste trainingswedstrijd, hier in Canet en Roussillon, voor de Olympische Spelen. De wedstrijd maakt is een van de vier wedstrijden in de 'Mare Nostrum Tour'. Deze wedstrijden worden elk jaar in een andere volgorde gehouden in Monte Carlo (Monaco), Rome (ItaliŽ), Barcelona (Spanje) en in Canet en Roussillon (Frankrijk).