Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Vooruitblik op de NK Sprint in Drachten

Op 23 en 24 juni worden in het altijd snelle bad van Drachten de Nederlandse Kampioenschappen Sprint gehouden. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door DZ&PC in samenwerking met de KNZB.

In Drachten zal niet alleen gestreden worden om de nationale titels en de medailles, er zijn ook startbewijzen te verdienen voor de EK korte baan in Debrecen, Hongarije (december 2007) en de WK korte baan in Manchester (april 2008).

Jolijn heeft voor Debrecen de limieten al op zak van de 100 en 200 meter wisselslag. Op de NK Sprint zal alleen gezwommen worden op de sprintnummers, dus 50 meternummers van alle slagen en de 100 meter wisselslag.

In de ochtend zijn de series, aan het eind van de middag vinden de halve finales en finales plaats. Drachten telt 8 banen, dus we zien de beste zestien zwemmers terug in de halve finales en daarvan de acht snelsten in de finale.

Op zaterdag gaat Jolijn van start op de 50 meter vrije slag en de 50 meter schoolslag. Thijs zwemt de 100 meter wisselslag.
Op zondag zien we Jolijn aan de start op de 50 meter vlinderslag en de 100 meter wisselslag. Thijs gaat te water voor de 50 meter schoolslag.

Het moet voor Jolijn en Thijs mogelijk zijn alle finales te halen, gezien het verloop van de afgelopen wedstrijden in Amsterdam en Eindhoven.

Thijs zwemt geen estafettes, omdat hij nog aan het terugkomen is van zijn overtraindheid en schouderblessure, Jolijn mogelijk wel.