Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

NL Sporter, de onafhankelijke belangenorganisatie voor (top)sporters

Auteur: Hetteke Frima
Bron: NL Sporter

Op de website van NL Sporter is onder andere een interessant artikel te vinden over selectiecriteria, maar NL Sporter heeft meer te bieden. Het lidmaatschap is beslist aan te raden.

NL Sporter, de onafhankelijke belangenorganisatie voor topsporters

Wie komt voor mij op als ik het met mijn sponsor, bond of werkgever niet eens ben? Welke rechten en plichten heb ik als topsporter eigenlijk precies? Mag iemand zomaar gebruik maken van mijn naam en/of foto? Heb ik recht op een (onkosten)vergoeding? Moet ik een contract zomaar ondertekenen, waartoe verplicht mij dat? Ben ik wel goed verzekerd? Hoe werkt dat belastingformulier precies? Mijn werkgever betaalt niet, hoe los ik dit netjes op? Waar kan ik met mijn problemen terecht?

Iedere topsporter wordt regelmatig met zulke vragen geconfronteerd. De geheel onafhankelijke belangenorganisatie voor topsporters, NL Sporter, begeleidt en ondersteunt sporters op niet-commerciŽle basis bij het oplossen van financiŽle en juridische vraagstukken en bemiddelt bij (dreigende) conflictsituaties. Wij houden ons binnen de sportwereld onder meer bezig met:

Individuele belangenbehartiging
∑ Contractbegeleiding;
∑ Individuele juridische begeleiding en advisering;
∑ Advisering op fiscaal gebied;
∑ Bemiddeling bij (dreigende) conflicten tussen topsporters en sponsors, werkgevers, bonden, overheidsinstanties, etc.

Collectieve belangenbehartiging
∑ Belangenbehartiging richting politiek, NOC*NSF, federaties en de diverse sportbonden.

In december 2001 is NL Sporter opgericht. Het initiatief is genomen door de NOC*NSF Atleten Commissie en de VVCS (Vereniging van Contractspelers: vakbond voor profvoetballers) en wordt inmiddels ondersteund door de FNV, NOC*NSF en VWS.

De organisatie wordt geleid door voormalige topsporters met een uitgebreid netwerk binnen de sportwereld. Zo wordt het huidige bestuur gevormd door de oud-topsporters: Yves Kummer (voorzitter), Martin Hersman, Marten Eikelboom, Frits Algie, Jochem Verberne, Marieke Westerhof en advocate Frederieke Leeflang.
Ook kent NL Sporter een Advies Raad. Deze wordt gevormd door twee oud-topsporters, twee professoren, een advocaat en een sportdeskundige: Ard Schenk, Jos Hermens, Prof.dr. E. Lutjens, Prof.mr. E.J.H. Schrage, mr. R.J. Sturkenboom, Joop Alberda
Juriste Hetteke Frima is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op kantoor en onderhoudt de contacten met de sporters.
Daarnaast heeft de organisatie de beschikking over ervaren juristen, fiscalisten, bedrijfseconomen en advocaten.

Het kantoor van NL Sporter is gehuisvest te Hoofddorp (Taurusavenue 35, 2132 LS) en maakt gebruik van het netwerk en de uitgebreide expertise van de VVCS en FNV Sport.

Inmiddels hebben zich ca. 355 topsporters als lid aangemeld Ė onder andere bekende topsporters als Erben Wennemars, Rens Blom, Nicolien Sauerbreij en Yuri van Gelder - en heeft de organisatie meer dan 230 zaken en vragen behandeld.

NL SporterMeer informatie is te vinden op www.nlsporter.nl