Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Jeugd hangt aan lippen van topzwemmer

Bron: Meppeler Courant

Clinic Thijs van Valkengoed in Bad Hesselingen groot succes.

MEPPEL - Voor de zwemafdeling van MZPC De Reest was het mogelijk twee zwemclinics te laten verzorgen door de bekende topzwemmer Thijs van Valkengoed, nationaal recordhouder op de 100 en 200 meter schoolslag. Deze zwemclinics worden mede mogelijk gemaakt door het bedrijf Xella.

De eerste clinic, die gisteravond werd gehouden, was meteen een groot succes. Op enthousiaste wijze gaf Thijs de jongste kinderen een clinic gericht op de vlinderslag en de keerpunten schoolslag/vlinderslag. De jeugd hing aan de lippen van Thijs, die op een spontane en speelse manier de kinderen tot het eind wist te boeien.

En niet alleen de kinderen, ook het publiek was onder de indruk van de kennis en' aanpak van Thijs. Voor hen bleek maar weer eens dat zwemmen meer is dan alleen maar 'saai' baantjes zwemmen. Er zit veel afwisseling in een training. De clinic werd afgesloten met wedstrijdjes zwemmen tegen Thijs van Valkengoed, de kinderen mochten zelf de zwemslag bepalen. Een leuke uitdaging voor de jeugd.

Aan het eind van de clinic kregen alle deelnemers een aandenken Ún het doel van de clinic was bereikt: een leerzame, leuke en sportieve activiteit voor de leden van de zwemafdeling.

De tweede zwemclinic (voor de oudere jeugd) is op donderdag 21 februari van 18.00 - 19.30 uur in Bad Hesselingen in Meppel. Deze clinic is vooral gericht op de schoolslag en daarnaast komen ook de keerpunten schoolslag/vlinderslag aan bod. Meer informatie: www.mzpcdereest.nl