Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Alle aandacht voor les Thijs van Valkengoed

Bron: Meppeler Courant

Op de voorpagina:

Nationaal recordhouder brengt jonge Meppeler zwemmers de fijne kneepjes bij


MEPPEL - Opperste concentratie gisteravond bij de jeugdzwemmers van de Meppeler Zwem- en Poloclub De Reest. Niemand minder dan nationaal recordhouder op de 100 en 200 meter schoolslag Thijs van Valkengoed was naar Meppel gekomen om de jeugd de fijne kneepjes van verschillende technieken bij te brengen om nog snellere tijden te kunnen neerzetten. En wie wil er nou geen kampioen worden?

Alle aandacht dus voor de wijze lessen van Thijs, die de jonge Meppeler zwemmers vooral flink liet oefenen op de keerpunten van de schoolslag en de vlinderslag, waarbij echt kostbare seconden gewonnen kunnen worden.

Het was overigens de tweede keer dat Van Valkengoed te gast was bij De Reest. Vorige week verzorgde hij al een les voor de jongste leden van de zwemclub.

Verderop in de krant:

Zwemclinic een schot in de roos

Topzwemmer Thijs van Valkengoed te gast bij De Reest

Donderdagavond heeft de tweede zwemclinic door de bekende topzwemmer, Thijs van Valkengoed, nationaal recordhouder op de 100 en 200 meter schoolslag plaatsgevonden. Na de geslaagde clinic vorige week met de jongste leden was het nu de beurt aan de oudere jeugd. Wederom liet Thijs van Valkengoed duidelijk zien dat hij een groep zwemmers in een ontspannen sfeer weet te boeien tot het eind van een clinic. Het bleek een schot in de roos.

Thijs van Valkengoed behandelde gisteravond zijn specialiteit, de schoolslag als thema van de clinic. Daarin kwamen de keerpunten van de schoolslag en vlinderslag aan bod. Het was geweldig om te zien hoe Van valkengoed zich met de schoolslag door het water manifesteerde.

Afsluitend was er een estafette, waaraan ook de topzwemmer deelnam. De oudere jeugd had volop aandacht voor de fijne kneepjes die hen werden aangereikt om het zwemmen voor hen nog meer tot een succes te maken.

Mede door het onder water meekijken wisten de schoolslagspecialisten van De Reest vele kleine verbeterpunten in de techniek van de schoolslag er uit te halen, waardoor nog snellere tijden behaald kunnen worden.

Natuurlijk was er ook tijd om vragen te stellen en de jeugd maakte daar optimaal gebruik van. Na afloop van de clinic nam Thijs van Valkengoed alle tijd om de jeugd over het zwemmen en leven op topsportniveau te vertellen. De jeugd was hierin zeer geďnteresseerd. Ook voor deze groep zwemmers was er een aandenken aan de clinic én een foto met handtekening van Thijs van Valkengoed.

De afdeling zwemmen kan terugkijken op twee zeer geslaagde clinics en hoopt in de toekomst vaker zulke leuke, maar ook leerzame activiteiten voor de zwemmers te kunnen organiseren.

Onderschrift foto: "Alle ogen waren gisteravond gericht op de kampioen, die zo te zien gewoon 'voet bij stuk' hield (Foto: Boom regionale uitgevers / Wilbert Bijzitter)"