Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Training met idool cadeau voor tiener

Bron: de Stentor, 17 februari 2009

Veluws zwemtalent traint een keer met Thijs van Valkengoed.

Lelystad - Wat geef je een zestienjarige zwemmer als verjaardagscadeau? Een training met zijn idool, in zijn geval de Lelystadse topzwemmer Thijs van Valkengoed.

Gisteren lag Roald Blok in het water van De Koploper voor een training met Van Valkengoed. De zwemmer uit Hattem heeft daar een hoop geleerd. "Ik heb veel aanwijzingen gehad over hoe ik bijvoorbeeld efficiŽnter moet zwemmen", zei hij tegen Sportbedrijf Lelystad, exploitant van het zwembad. "Het was een erg leuke en leerzame ervaring".

Blok begon zijn zwemcarriŽre bij Hatto Heim en stapte twee jaar geleden over naar Octopus in Wapenveld. Hij zwemt in de Kring Gelderland, het district waar nog veel records staan van Van Valkengoed. Blok heeft al een aantal records van de Lelystedeling verbeterd.

Hij zou het ontzettend leuk vinden om een keer met Van Valkengoed te trainen, zei hij eens gekscherend tegen zijn vrienden Jasper Lautenbach en Evelien Hoekman. De vrienden mailden Van Valkengoed met de vraag om een training als verjaarscadeau. Het antwoord was, na overleg met het Sportbedrijf (de sponsor van broer en zus Van Valkengoed), positief.

Heel vroeg ging gisteren de wekker bij Blok, en dat in de voorjaarsvakantie. Bij de maandagochtendtraining maakte hij de nodige meters in het Lelystadse zwembad, met zijn idool. De training duurde twee uur.

Ook Jolijn van Valkengoed, de zwemmende zus van Thijs, was daar bij. Zij heeft alle vertrouwen in het Gelderse zwemtalent. "Als hij nog iets breder wordt en meer spieren krijgt, gaat het vast en zeker helemaal goed komen. Als hij de Olympische Spelen van 2012 nog maar even aan Thijs overlaat. Of ze moeten samen gaan".

Foto's van de training zijn te vinden op de Hyves van Roald; binnenkort ook op deze website.