Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Laatste kans op startbewijs voor WK (de Stentor)

Auteur: Jan Pieter Borgmeijer
Bron: de Stentor, 15 april 2009

LELYSTAD - De voorbereiding was niet ideaal, maar met de titel op de 100 meter schoolslag van het Open Deens kampioenschap op zak reist Thijs van Valkengoed vol vertrouwen af naar de Amsterdam Swim Cup die donderdag begint.

Het is zijn laatste kans de limiet te zwemmen voor het WK in Rome, eind juli.

Van Valkengoed liep een trainingsachterstand op nadat hij zich in de competitie tijdens een vlinderslagwedstrijd aan zijn schouder blesseerde. "Daardoor zat ik veel op de rand, juist in de periode dat je op snelheid moet trainen", zegt de zwemmer uit Lelystad.

Het Open Deens kampioenschap van afgelopen week kwam als geroepen. "Het was goed om te racen, je zwemt een hogere slagfrequentie." In een tijd van 1.02.59 minuten pakte Van Valkengoed de titel op de 100 meter. Die opsteker neemt hij mee naar Amsterdam.

"Donderdag zwem ik de 200 meter school, maar die limiet staat heel scherp. Zondag op de 100 meter moet het gebeuren, al zal het lastig worden. Ik moet een halve seconde onder mijn pr van 1.01.22 minuten zwemmen. Maar het zou kunnen als de vorm blijft groeien."

Jolijn van Valkengoed komt nog niet in actie. Zij ondervindt nog altijd de naweeŽn van een val in oktober. De zus van Thijs richt zich op het NK sprint korte baan in juni, waar tickets voor het EK in december worden vergeven.