Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Kevins 'stille' wens gaat in Overboord in vervulling

Auteur: Marleen Lam
Bron: de Stentor, 4 mei 2009

DRONTEN; - "Ik ben helemaal niet moe. Ik wil nog wel een keer", zegt de elfjarige Kevin Keimpema uit Biddinghuizen als hij uit het water is. Kevin deed zaterdag en zondag mee aan een zwemestafette in zwembad Overboord.

De twaalf uur durende estafette werd georganiseerd om geld op te halen voor Kevins 'stille' wens. De meervoudige gehandicapte Kevin, die onder meer te kampen heeft met epilepsie, astma, een huidziekte, een spraakstoornis en een ontwikkelingsachterstand wil dolgraag een helikoptervlucht maken.

"Ik vind helikopters leuk. Vooral traumahelikopters", vertelt Kevin. Het liefst zou hij met zanger Marco Borsato in een helikopter stappen. Stichting Inpetto organiseerde samen met Optisport Dronten de estafette, om Kevins wens werkelijkheid te laten worden.

Zaterdagavond om zeven uur werden, onder begeleiding van de Emmeloordse djembéband Down Down Clackson, de eerste baantjes getrokken. Kevin zwom maar liefst een kwartier lang op en neer in het grote bad. Ook het eerste en laatste kwartier van de estafette, wanneer er om de twee baantjes van teamlid gewisseld moest worden, deed Kevin mee. In totaal waren er tachtig deelnemers actief. Topzwemster Jolijn van Valkengoed gaf zaterdagavond het startsein en haar broer Thijs deed in het water mee. Ook de coördinator van Stichting Inpetto, Richard Balk, trok enthousiast baantjes.

Stichting Inpetto vervult stille wensen van zieken en gehandicapten. De stichting zocht 'een stille wens' in de gemeente Dronten om deze te koppelen aan de zwemestafette. "De wens van Kevin was de meest aansprekende. Het is ook leuk dat hij zelf meedoet", aldus voorzitter Sandra Balk.

Kevin leerde op zijn achtste zwemmen met behulp van zwemmeester Ruud Eras. "De prognose was dat Kevin nooit zou kunnen zwemmen of fietsen", legt Kevins moeder uit. "Met veel geduld en inzet van Ruud kan hij nu zwemmen. Ruud is van onschatbare waarde." De zwemmeester is apetrots: "Toen Kevin begon met de zwemles kon hij nog niet zo veel. Met veel geduld en complimenten in de privélessen, ging het uiteindelijk vanzelf." Kevin heeft inmiddels zijn A-, B- en C-diploma.

Zondagochtend om zeven uur werd na afloop van de estafette het eindbedrag bekend gemaakt. De stichting laat weten blij verrast te zijn met een eindbedrag van 3600 euro. "Wij hadden niet verwacht zo'n bedrag op te halen ", aldus een enthousiaste Sandra.

Zie voor een leuke foto de site van De Stentor.