Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Thijs en Jolijn van Valkengoed naar WVZ Zoetermeer

Auteur: Jolijn van Valkengoed/Thijs van Valkengoed

Het nieuwe seizoen zullen wij uitkomen voor WVZ uit Zoetermeer. Na een bewogen jaar hebben wij besloten een nieuwe start te maken. Zoals bekend trainen we, gesponsord door Sportbedrijf Lelystad en TopFit Lelystad, sinds februari van dit jaar in onze woonplaats onder leiding van Mark Faber. Op de zaterdagen zijn we sinds die tijd in Amersfoort te vinden bij TZH (Topzwemmen Haaglanden), met als hoofdtrainster Karin van Straaten.

Onze keuze is op WVZ gevallen, omdat we denken bij deze club het beste tot ons recht te kunnen komen. Arthur van Strien is hoofdtrainer van WVZ en Karin van Straaten is een van de trainers. Er waren overigens meer opties die prima geschikt voor ons zouden zijn, dus we zijn niet over een nacht ijs gegaan.

Voor ons zal er wat trainen betreft niet zo heel veel veranderen, aangezien we immers de meeste trainingsmeters in Lelystad en Amersfoort afleggen. Mark Faber (zwemmen) en Harry Gosselink (krachttraining) blijven verantwoordelijk voor onze trainingen, maar we hebben er bij WVZ wel een “thuishaven” en begeleiding bij gekregen.

Ons Olympisch seizoen is maandag 9 juli van start gegaan na twee weken vakantie. Wij bouwen de eerste zes weken rustig op tot het volledige trainingsprogramma en kijken vooral uit naar een prettig en succesvol seizoen.

Waar mogelijk gaan we voor WVZ competitie zwemmen. Dit in verband met de EK korte baan Debrecen (Jolijn), EK Eindhoven (Jolijn en Thijs) en de kwalificatiewedstrijd in Eindhoven (Jolijn en Thijs).