Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Seizoenstart met goede tijden op de lange baan en clubrecord WVZ

Auteur: Jolijn van Valkengoed

Zaterdag 15 september stond onze eerste wedstrijd van het seizoen 2007-2008 op het programma. In voorgaande jaren was de eerste wedstrijd meestal de strijd om de Nationale Estafettetitel op de korte baan. Vanwege het speciale jaar, met de EK in eigen land en natuurlijk de Olympische Spelen, wordt er door Eiffel Swimmers PSV als voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden begin december, een aantal limietwedstrijden georganiseerd op de lange baan. Het seizoen begon dus met een wedstrijd op de 50 meterbaan in het mooie zwembad van Eindhoven. Bovendien was het onze eerste wedstrijd met WVZ achter onze naam.

Voor Thijs stonden de 200 meter schoolslag en de 200 meter wisselslag op het programma. De afgelopen twee maanden heeft hij al veel meer mogen trainen dan in de eerste maanden in Lelystad, toen hij nog voorzichtig moest opbouwen. Ondanks de zware trainingen van afgelopen week zwom Thijs op de 200 meter schoolslag met 2.21.54 maar net boven zijn getaperde tijd van de NK in Amsterdam (juni 2007). Hij werd hiermee tweede. Leuke bijkomstigheid was, dat hij ook meteen zijn eerste clubrecord voor WVZ zwom! Op de 200 meter wisselslag tikte hij als eerste aan in 2.15.03 en dat betekende een verbetering van zijn tijd van vorig seizoen.

Voor mij stonden starts op het programma op de 100 en 200 meter schoolslag. Op de 200 meter schoolslag zwom ik in een vlakke race naar 2.40.33, tussentijd 1.17.08. Op de 100 meter schoolslag zette ik een tijd neer van 1.13.66, tussentijd 34.79. Mooie tijden na een zware trainingsweek en bovendien een dubbele overwinning.

De start van het seizoen bleek voor Thijs en mij in ieder geval succesvol en het betekent voor onze trainer Mark Faber de bevestiging dat we op de goede weg zijn!

Vanaf hier feliciteren we Mark, Hester en Meike nogmaals met de geboorte van Jelke op 10 september! Veel geluk met z’n viertjes!