Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Thijs aangereden door automobilist

Auteur: Thijs van Valkengoed

Gisteren, 13 november, ben ik aangereden door een automobilist. Ik was op de fiets onderweg naar de training en vlakbij het zwembad zag een automobilist mij over het hoofd. Hierdoor werd ik over de motorkap en door de lucht geslingerd en vervolgens kwam ik met een klap op het asfalt.

Na het ongeval waarschuwden behulpzame omstanders de politie en ambulance. Toen deze gearriveerd waren werd ik onderzocht door het ambulancepersoneel en gelukkig bleek ik geen breuken te hebben. Daarna nam de politie mijn verklaring af en werd ik door mijn vader opgehaald.

Vervolgens ben ik naar FopFit gegaan om mij door fysiotherapeut Harry Gosselink te laten controleren. Ik bleek een blokkade onderin mijn rug te hebben opgelopen en daarnaast ook zware kneuzingen aan mijn knie en pols. Wel heb ik enorm veel geluk gehad met de manier waarop ik viel, want ik had met nog een beetje meer pech iets kunnen breken of scheuren.

De blokkade onderin mijn rug had Harry vrij snel verholpen, maar mijn rug en heup doen nog wel pijn. Helaas mag ik in ieder geval één dag helemaal niet zwemmen en moet ik volledig rust houden. Donderdag zal uitwijzen wanneer ik de training eventueel kan hervatten.