Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Fans bedankt, maar Jolijn geen Sportvrouw 2007 van Flevoland

Auteur: Thijs van Valkengoed

Alle mensen, die op Jolijn gestemd hebben, ontzettend bedankt voor de steun en het stemmen! Jolijn heeft helaas niet "gewonnen", want Karin Ruckstuhl is Sportvrouw Van Flevoland 2007 geworden. Zij won brons op de EK indoor met de zevenkamp.

Een derde van de uitslag werd bepaald door de media/pers, een derde door 150 (top)sporters uit Flevoland en een derde werd bepaald door de stemmen uit het publiek. Jolijn bleek uiteindelijk een "dikke" tweede plaats te hebben.

De Sportverkiezingen
De avond van de Flevolandse Sportverkiezingen begon, als ontvangst van alle gasten, met een kopje koffie of glaasje fris. Het officiŽle programma startte met een optreden van "Bencha Theater", een voorstelling met muziek, poŽtische dans en acrobatiek. Vervolgens betrad cabaretier Dolf Jansen het podium. Met zijn grappen praatte hij het gehele programma aan elkaar.

De officiŽle opening van de Flevolandse Sportverkiezingen werd gedaan door John Bos, Gedeputeerde Sport van de Provincie Flevoland. Hij sprak kort over de ambitie om van Flevoland de sportiefste provincie van Nederland te maken. Hierna werden alle gemeentelijke sportmannen, -vrouwen, -ploegen en -vrijwilligers in het zonnetje gezet.
Tot slot werd door de heer Bos het blad "Sportief Flevoland" gepresenteerd. In dit blad staan artikelen uit alle gelederen van de Flevolandse sportwereld. Op de cover prijkt onder andere een foto van Jolijn.

Amateursporters
De titels bij de amateursporters werden als eerste bekend gemaakt. De amateursporter van 2007 werd judoka Vince Dentinger en de turnselectie van CGV Urk ging aan de haal met de titel amateursportploeg 2007. Nadat deze sporters allemaal in het zonnetje waren gezet, kwamen de artiesten van Bencha Theater opnieuw op het podium om hun halsbrekende toeren te laten zien.

Sportvrouw, -man, -talent en Sportploeg van Flevoland
Vervolgens was de uitreiking van de prijzen voor de Sportvrouw, -man, -talent en Sportploeg van Flevoland. Als eerste kwam de Sportvrouw aan de beurt. In deze categorie was Jolijn genomineerd, maar zij moest Karin Ruckstuhl voor laten gaan. Karin werd afgelopen jaar derde op de EK indoor. Dit deed zij op het onderdeel meerkamp.
Bij de Sportmannen ging de titel naar Gregory Sedoc. Hij werd Europees Kampioen op de 60 meter horden bij de EK indoor. Het Sporttalent van Flevoland werd Celine Gerner. De jonge turnster hoort bij de Nederlandse top op verschillende onderdelen. Tenslotte werd ook de Sportploeg, ZV Dynamo, in het zonnetje gezet. Vorig jaar promoveerde het team naar de futsal (zaalvoetbal) eredivisie.

Na de gebruikelijke fotosessie voor de winnaars, werd de avond informeel afgesloten in de lobby van het Agoratheater.

Businessmeeting
Voorafgaand aan de Flevolandse Sportverkiezingen verzorgde Sportservice Flevoland een businessmeeting. Bij deze meeting waren verschillende bedrijven met hun gasten uitgenodigd. Na de ontvangst werd de meeting geopend door Renť Bouma, alliantiemanager Olympisch Netwerk Flevoland, en Monica Visser, directeur Sportservice Flevoland/Olympisch Netwerk Flevoland. Het is de intentie van het Netwerk en de Sportservice om meer bedrijven te interesseren voor de mogelijkheden, die sport in het algemeen en bekende sporters in het bijzonder, voor bedrijven kunnen betekenen. En andersom natuurlijk.

Bij de meeting hoorde een diner, waarbij bedrijven en (ex)topsporters bij elkaar aan tafel zaten. Sport werd zodoende hťt gespreksonderwerp aan tafel. Tijdens het diner werd er, tussen de gangen door, gesproken door gastsprekers.
Marcel Sturkenboom, directeur NOC*NSF, sprak over het halen van de Olympische Spelen naar Nederland in 2008. Ter sprake kwam, dat sport het ideale bindmiddel is, dat sport verbroedert en bovendien geld kan opleveren. Het is een proces, waarbij het land een verandering door moet maken, zodat meer Nederlanders 'Olympisch' gaan denken om in 2028 de Olympische Spelen naar Nederland te willen halen.

Ook John Bos sprak tijdens het diner. Hij vertelde over Flevoland, de sportiefste provincie van Nederland. Daarnaast gaf hij aan waarom Flevoland de meest geschikte kandidaat is om een Olympische infrastructuur aan te leggen.

Behalve de verschillende sprekers werd ook het blad 'Sportief Flevoland' gepresenteerd. In dit blad staan allerlei ins en outs uit alle gelederen van de Sport. Ook Jolijn en ik zijn, als Flevolandse topsporters, met foto's en een artikel in deze mooie uitgave te vinden.

Tot slot werd er een veiling van sportclinics van Flevolandse topsporters gehouden. Veilingmeester van de avond was de burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan het Topsportfonds ten behoeve van Flevolandse sporters en talenten.

Een zwemclinic werd natuurlijk ook geveild. Deze bracht 1500 euro op! Metafoor software uit Almere zal als eerste aan de zwemclinics deelnemen! In totaal bracht de veiling van alle clinics van allerlei sporters 20.000 euro voor het Talentenfonds op!


Cheque
Aan het einde van de Businessmeeting werden drie sporters door Monica Visser naar voren geroepen, namelijk Chiel Warners, Jolijn en ik. Vanuit het Topsportfonds kreeg elk van ons een cheque van maar liefst 1000 euro aangeboden! Dit is natuurlijk een geweldige bijdrage en wij zijn Sportservice Flevoland/Olympisch Netwerk Flevoland en alle bedrijven hiervoor ontzettend dankbaar!