Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Businessmeeting Flevoland

Auteur: Thijs van Valkengoed

Businessmeeting
Op 28 januari, voorafgaand aan de Flevolandse Sportverkiezingen, verzorgde Sportservice Flevoland/Olympisch Netwerk Flevoland een Businessmeeting. Bij deze meeting waren verschillende bedrijven met hun gasten vertegenwoordigd.

De meeting werd geopend door René Bouma, alliantiemanager Olympisch Netwerk Flevoland, en Monica Visser, directeur Sportservice Flevoland/Olympisch Netwerk Flevoland. Het is de intentie van het Netwerk en de Sportservice om meer bedrijven te interesseren voor de mogelijkheden, die sport in het algemeen en bekende sporters in het bijzonder, voor bedrijven kunnen betekenen. En andersom natuurlijk.

Bij de meeting hoorde een diner, waarbij bedrijven en (ex)topsporters bij elkaar aan tafel zaten. Sport werd zodoende hét gespreksonderwerp aan tafel. Tijdens het diner werd er, tussen de gangen door, gesproken door gastsprekers.

Sprekers
Marcel Sturkenboom, directeur NOC*NSF, sprak over het halen van de Olympische Spelen naar Nederland in 2028. Ter sprake kwam, dat sport het ideale bindmiddel is, dat sport verbroedert en bovendien geld kan opleveren. Het is een proces, waarbij het land een verandering door moet maken, zodat meer Nederlanders 'Olympisch' gaan denken om in 2028 de Olympische Spelen naar Nederland te willen halen.

Ook John Bos, Gedeputeerde Sport van de provincie Flevoland, sprak tijdens het diner. Hij vertelde over Flevoland, de sportiefste provincie van Nederland. Daarnaast gaf hij aan waarom Flevoland de meest geschikte kandidaat is om een Olympische infrastructuur aan te leggen.

Magazine Sportief Flevoland
Behalve de verschillende sprekers werd ook het blad 'Sportief Flevoland' gepresenteerd. In dit blad staan allerlei ins en outs uit alle gelederen van de Sport. Ook Jolijn en ik zijn, als Flevolandse topsporters, met foto's en een artikel in deze mooie uitgave te vinden. Jolijn staat bovendien met een aktiefoto op de cover.

Veiling van clinics voor Talentenfonds
Tot slot werd er een veiling van sportclinics van Flevolandse topsporters gehouden. Veilingmeester van de avond was de burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan het Topsportfonds/Talentenfonds ten behoeve van Flevolandse sporters en talenten.

Een zwemclinic werd natuurlijk ook geveild. Deze bracht 1500 euro op! Metafoor software uit Almere/Lelystad zal als eerste aan de zwemclinics deelnemen!

In totaal bracht de veiling van alle clinics van verschillende Flevolandse sporters 20.000 euro voor het Talentenfonds op!

Cheque
Aan het einde van de Businessmeeting werden drie sporters door Monica Visser naar voren geroepen, namelijk Chiel Warners, Jolijn en ik. Vanuit het Topsportfonds kreeg elk van ons een cheque van maar liefst 1000 euro aangeboden! Dit is natuurlijk een geweldige bijdrage, want Jolijn en ik hebben geen sportinkomen of enig ander inkomen!

Sportservice Flevoland/Olympisch Netwerk Flevoland en alle bedrijven, die geld in het Topsportfonds/Talentenfonds hebben gestopt, hartelijk bedankt!