Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Goede tijden in Eindhoven

Auteur: Thijs van Valkengoed

Op zaterdag 9 februari was er een limietwedstrijd in Eindhoven. Evenals in september en november was dit een mooie trainingswedstrijd om te kijken hoe het gaat met de trainingsprogressie. Natuurlijk zijn de tijden een stuk langzamer dan wanneer we helemaal 'getaperd' (uitgerust) aan de start verschijnen, maar de tijden zijn wel goed vergelijkbaar met andere tijden uit periodes waarin we ook zwaar trainden. De tijden van afgelopen zaterdag zijn het beste te vergelijken met dezelfde limietwedstrijd in november in Eindhoven.

In november zwom ik op de 50 meter schoolslag 0.29.74 en nu deed ik dat in 0.29.60. Dit betekende een eerste plek. Op de 100 meter schoolslag was ik eveneens sneller. Ik werd derde in een tijd van 1.03.47, in november deed ik hier 1.03.68 over.

Dat is dus een mooie stap voorwaarts! Daarnaast bleek dat mijn zwemtechniek een stuk vooruit gegaan is. De starts, keerpunten en finishes verdienen de komende tijd nog wel de nodige aandacht. Dat komt overigens goed uit, want de komende trainingsperiode wordt namelijk intensiever en dan worden deze onderdelen veelvuldig geoefend!

Helaas moest Jolijn deze wedstrijd wegens ziekte afzeggen.