Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Mascotte EK Eindhoven 2008 heet Splashy

Bron: Website KNZB

De mascotte van het EK Zwemmen 2008 te Eindhoven hoeft niet langer zonder naam door het leven te gaan. Basisschoolleerling Carlos Moreno van de Regionale Internationale School in Eindhoven gaf het beestje zijn naam. ‘Splashy’ is de vrolijke zeeleeuw gedoopt! Carlos heeft met deze naam de naamgevingwedstrijd van EK-partner E.ON Benelux gewonnen.

Eind december 2007 presenteerde de organisatie van het EK Zwemmen 2008 te Eindhoven de vriendelijke zeeleeuw als mascotte van het toernooi. Partner E.ON nam vervolgens het initiatief om de leerlingen van basisscholen in Eindhoven de naam te laten verzinnen en een tekening of gedicht te maken. Achterliggend doel was de kinderen enthousiast te maken voor de schone en gezonde zwemsport. Als extra stimulans bood E.ON de leerlingen de kans aan om met de hele schoolklas de swimming heats (series) te bezoeken tijdens het toernooi.

Veel schoolklassen hebben enthousiast gereageerd en zijn voortvarend aan de slag gegaan met de oproep zowel een naam te verzinnen als een tekening of gedicht te maken. Uit alle inzendingen is Carlos Moreno’s inzending als winnaar gekozen. Zijn naam ‘Splashy’ is door de jury origineel en grappig bevonden en bovendien uitstekend passend bij de slogan ‘A Splashing Experience’.

Naast de klas van Carlos zijn er nog eens 11 klassen geselecteerd voor hun bijzonder mooie inzending en uitgenodigd om een wedstrijd te komen kijken. Van 18 tot en met 21 maart bezoeken dus in totaal 12 klassen de EK. Carlos en zijn schoolklas bezoeken op 20 maart 2008 het toernooi. Hij zal Splashy dan in levende lijve ontmoeten!

De Europese Kampioenschappen Zwemmen, Schoonspringen en Synchroonzwemmen 2008 vinden van 13 tot en met 24 maart plaats in Nationaal Zwemcentrum Eindhoven. Het belooft een spetterend evenement te worden voor jong en oud. Na ruim 40 jaar is Nederland met trots opnieuw gastland van dit aansprekende internationale zwemtoernooi waar alle toppers aantreden.