Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Met WVZ Zoetermeer tweede van Nederland in de hoofdcompetitie

Op zaterdag 5 april werd in Amsterdam de finaleronde van de landelijke hoofdcompetitie gehouden. De acht beste clubs, gemeten over vier ronden, moesten elkaar "bestrijden" tijdens een ochtend- en een middagsessie. De clubs, die aan mochten treden in de finale, kregen punten mee vanuit de voorronden.

DWK en TriVia hadden bij de start van de finale 51 punten, WVZ en De Dolfijn 50 punten, De Columbiaan en De Dinkel 49 punten. Eigenlijk kon je vooraf al zeggen, dat de winnaar van de finale ook wel de landskampioen zou worden. Daarbij kon De Dolfijn beschikken over veel zwemmers van NZA, dus je wist vooraf dat het bijna onmogelijk zou worden voor andere clubs.

Maar goed, WVZ ging er helemaal voor, oud en jong, groot en klein! Ook de ouders op de tribune droegen nadrukkelijk hun steentje bij en de aanmoedigingen van de zwemmers voor elkaar gaan de boeken in als legendarisch, dat kan haast niet anders! En niet te vergeten de sjaals van Martijn, een echt collectersitem! Retteketetteketet!

Iedereen zwom, zonder uitzondering, voor wat hij/zij waard was! Toch hebben we het niet gered. In de finaleronde eindigden we als tweede en dat betekende een ZILVEREN plaats in de eindrangschikking! Super, tweede van Nederland in de hoofdcompetitie! Een leuk cadeautje voor onze 40-jarige club. De Dolfijn werd landskampioen, DWK eindigde als derde.

Het was overigens een monsterwedstrijd, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, maar het was in de hoek van WVZ altijd gezellig! Trainers en zwemmers, bedankt!

Eindstand: De Dolfijn 80, WVZ 78, DWK 77, Trivia 75, De Columbiaan 71, De Dinkel, 69, Zeester-Meerval 54, Bikkel Hoogeveen 48.