Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Ziek naar huis van de NK Sprint

Auteur: Thijs van Valkengoed

In het weekend van 21 en 22 juni werd de NK Sprint verzwommen in Alkmaar. Jolijn en ik waren natuurlijk ook van de partij. Voor ons zou dit een mooie trainingswedstrijd in aanloop op de Olympische Spelen worden. Helaas liep het allemaal anders.

Jolijn ging als eerste van start op de 50m. vrije slag. Daarop plaatste ze zich vrij makkelijk voor de halve finale. Ze zwom de vierde tijd.

Vervolgens verscheen ik aan de start voor de 100m. wisselslag. Ik zwom de 11de tijd, maar deze tijd viel alleen wel tegen. In de week ervoor had ik een flinke verkoudheid opgelopen en mijn lichaam was hier nog niet van hersteld. Deze voelde zwaar aan. Na de race hakte we meteen de knoop door. Ik zou, op de estafette van zaterdag na, niet meer in actie komen dit weekend.

Na mijn 100m. wisselslag was het dus weer de beurt aan Jolijn. Zij zwom nog de 50m. rugslag. Hierop zwom ze, op het oog, een dik persoonlijk record, maar de uitslag bleek anders. Slecht één honderste van haar persoonlijk record af. Dit kwam omdat ze met haar hand onder de aantikplaat had aangetikt en men het 'aantikken' van haar hoofd had geregistreerd. De jury weigerde dit aan te passen. Toch was dit goed voor een 20ste plek, dus net niet voldoende voor de halve finale. Daarna zwom Jolijn met de derde tijd gemakkelijk naar de halve finale op de 50 meter schoolslag.

In de halve finales zwom Jolijn eerst 50m. vrije slag en daarop zwom ze dezelfde tijd als in series. Dit was voldoende voor de finale, want ze finishte als vijfde. Daarna was de 50m. schoolslag aan de beurt. Hierop zwom Jolijn slechts een tiende harder dan in de series, maar bereikte gemakkelijk als derde de finale.

In de halve finales bleek dat Jolijn ook niet fit was en dus trok ze zich terug uit de finales. Ook Jolijn zou wel aan de start van de estafette komen, want op een korte zal deze konden natuurlijk geen reserves meer worden ingezet.

In de estafette 4x50m. wisselslag voor de dames deed Jolijn het erg goed. Ze splitte een tijd van 27,36 op de vlinderslag. Het team miste op slechts 1,37 seconden het podium en werd zevende. De marges waren erg klein.

Vervolgens mocht ik nog één maal aan de start verschijnen. Als startzwemmer van WVZ 2 zwom ik naar een persoonlijk record van 24,49. Met onze ploeg werden we 13de, een mooie prestatie voor een tweede team. Het eerste team werd nipt vierde en het derde team van WVZ werd 20ste.

Na een lange dag reden we naar huis en konden we beginnen met uitzieken van onze kwaaltjes.