Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Mark Faber nieuwe bondscoach aangepast zwemmen

Bron: Gehandicaptensport Nederland

Het volgende persbericht is afkomstig van de Gehandicaptensport Nederland

Gehandicaptensport Nederland heeft overeenstemming bereikt met Mark Faber om invulling te geven aan de functie van bondscoach aangepast zwemmen.
Gehandicaptensport Nederland heeft met Mark Faber een gedreven en kundige topcoach in huis gehaald. De bondscoach zal leiding gaan geven aan de verdere ontwikkeling van het full time opleidingsprogramma van het paralympische zwemmen. Het eerste richtpunt in dit traject is het WK Zwemmen voor Gehandicapten dat in 2010 in Eindhoven zal plaatsvinden.

Faber zal officieel per 1 januari 2009 de taken van bondscoach Hans Salemink overnemen. Hans Salemink heeft aan de basis gestaan van de intensivering en professionalisering van het zwemmen. Dit heeft geleid tot een succesvolle deelname aan de Paralympische Spelen in Beijing met twee gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles.

De 35-jarige Mark Faber uit Harderwijk is sinds 1996, toen hij André Cats opvolgde als clubtrainer bij DWK Brneveld, betrokken bij het topzwemmen. Momenteel heeft hij bij de Calo in Zwolle een functie als docent. Bij het CIOS Arnhem is hij coördinator praktijkleren. De nieuwe bondscoach heeft eerder bij Gehandicaptensport Nederland (toenmalig NebasNsg) gewerkt als accountmanager Organisatorische Integratie.

Voor de KNZB heeft Faber diverse zwemmers begeleid, waaronder medaillewinnaars op de EJK, EK, WK en Olympische Spelen. De laatste twee jaar is Faber persoonlijk trainer van Thijs en Jolijn van Valkengoed, twee topzwemmers die zich afgelopen maart tijdens de EK hebben geplaatst voor de Olympische Spelen van Beijing. Als docent/expert is Mark tevens betrokken bij de ontwikkeling van KNZB trainersopleidingen.