Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Eindhoven Swim Cup volgens planning verlopen

Auteur: Thijs van Valkengoed

De Eindhoven Swim Cup is volgens planning verlopen wat gezwommen tijden betreft. Op de 200 school de snelste tijd sinds 2005: 2.15.38. Een mooie opsteker dus en een tweede plaats in de eindrangschikking.

Op de 100 school kwam ik in de series uit op 1.01.69 en in de finale eindigde ik met een tijd van 1.01.80 op de derde plaats. Ter vergelijking: vorig jaar december zwom ik 1.03.18/1.03.27 en vervolgens in maart op de EK in Eindhoven 1.01.22.

Mijn piek voor de lange baan moet verderop in het seizoen komen, aangezien ik nog maar twee maanden weer in training ben na de Olympische Spelen van Peking. Mark was dan ook hartstikke tevreden.

Natuurlijk is het jammer, dat ik het NR op de 100 school ben kwijt geraakt aan Lennart (1.00.56, mooie tijd!), maar dat geeft weer extra motivatie om harder te gaan. Het nationaal record had ik sinds de Open Amerikaanse kampioenschappen 2003 in bezit (1.01.52) en dit jaar zwom ik bij de EK in Eindhoven 1.01.22. De limiet voor de WK staat op 1.00.71.

De Eindhoven Swim Cup leverde veel fraaie tijden en records op, ook voor mijn jongere clubgenoten van WVZ. Floris en Krijn mochten zelfs de finale om de Pieter Cup zwemmen bij de minioren 5 en 6. Thomas, Philippe en Bryan zwommen finales.

Zoals bekend kon Jolijn deze wedstrijd niet meedoen vanwege een blessure. Ook op de EK in Rijeka en de NK korte baan zal ze er niet bij zijn. Beterschap Jolijn!

Op de laatste dag van de Eindhoven Swim Cup was het afscheid van Pieter van den Hoogenband, een mooi feest! Het wedstrijdbad heeft zijn naam gekregen, het andere bad blijft Tongelreep heten. Na afloop was er een feestje voor genodigden, waar de hele olympische zwemploeg aanwezig was. Ik kon natuurlijk niet zo lang blijven, want dinsdag vertrekt het vliegtuig alweer naar de EK in KroatiŽ. En zoals bekend: topsport en feestjes matchen niet!