Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Nederlandse titel 100 school en persoonlijk record 200 wissel

Auteur: Thijs van Valkengoed

Vandaag, 19 december, vond de eerste dag van de Nederlandse Kampioenschappen korte baan 2008 in Amsterdam plaats. Vanochtend in de series plaatste ik mij op de 100 meter schoolslag als tweede voor de finale in een tijd net boven de minuutgrens (1.00.40).

Op de 200 meter wisselslag zwom ik naar een persoonlijk record van 2.01.44, de derde tijd van de series. De finale op deze afstand besloot ik echter niet te zwemmen, aangezien ik me enigszins vermoeid voelde. Het leek me beter mij dit weekend vooral op de schoolslag te focussen. Desalniettemin is het een mooi persoonlijk record!

In de middag stond voor mij dus alleen de finale van de 100 meter schoolslag op het programma. Hierop had ik een goede start. Vervolgens vochten Lennart en ik zij aan zij gedurende de gehele 100 meter. Dit resulteerde voor ons allebei in een mooie tijd van 59.88, slechts 0,03 boven het kampioenschapsrecord! We delen dus de titel ex aequo! Mijn persoonlijk record is 59.79 en dateert van de WK in Manchester (april). Vorige week zwom ik in Rijeka 59.94.

Verder was het een middag met veel persoonlijke records, mooie Nederlandse records en zelfs een Wereldrecord! Meer informatie over de NK korte baan is te vinden op: www.zwemkroniek.com.