Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Derde schoolslagmedaille op NK korte baan en persoonlijk record 50 school

Auteur: Thijs van Valkengoed

De derde dag van de Nederlandse Kampioenschappen korte baan was ook erg succesvol. In de series zwom ik naar een tijd van 28.43. Hiermee bleef ik slechts 0,24 seconde boven mijn persoonlijk record en op basis van deze race ging ik met nog een aantal verbeterpunten de finale in.

In de finale snelde ik net als vorig jaar naar een nieuw persoonlijk record. Ik zwom 27,85 en dat betekende dat ik voor het eerst de klok stil had gezet met een tijd binnen de 28 seconden! Mijn tijd was goed voor zilver. Deze plek moest ik heel even delen met Rudy Ted de Haan, maar hij werd gediskwalificeerd wegens het maken van te veel vlinderslagbenen na het keerpunt. Twee maal in één toernooi een plek delen met een andere zwemmer zou trouwens wel heel bijzonder zijn geweest. Het goud ging naar Lennart Stekelenburg. Hij deed dat ook in een persoonlijk record van 27,20. Derde werd uiteindelijk Timon Evenhuis. Hij zwom een NR voor 18-jarigen met 27,91!

Op de 4x100 meter wisselslag werd ik samen met Wouter Smeets, Raymond van de Merwe en Martijn Smeets vierde. Tegen het geweld van de zwemmers uit Eindhoven, Amsterdam en die van AZ&PC konden we niet op, maar onze prima splittijden waren wel goed voor een nieuw kringrecord van 3.44,24!

De tweede ploeg van WVZ (Sander Smeets, Thomas Kersten, Arjan Assink en Mike Stoffer) eindigde op de zevende plaats. Met de breedte zit het dus wel goed bij ons.