Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Wandelen voor Water vanuit Sportcentrum De Koploper

Auteur: Thijs van Valkengoed

Op woensdag 25 maart maakten Jolijn en ik ons na de ochtend training op voor het geven van een bijzondere warming-up. De warming-up was bedoeld voor basisschoolleerlingen (groep 7 en 8) uit Flevoland, die aan de actie 'Wandelen voor Water' meededen.

Bij deze actie liepen de kinderen 6 kilometer met 6 liter water (ongeveer 6 kilogram) en daarbij lieten ze zich sponsoren door familie en vrienden. Dit alles voor waterprojecten onder andere in Afrika.

Voor de warming-up begon, waren er eerst een paar sprekers. Dat waren niet de minsten, want Henk Tiesinga (Dijkgraaf van Waterschap Zuiderzeeland), Leen Verbeek (Commissaris van de Koningin in Flevoland) en André Doveren (directeur van Vitens) spraken de kinderen bemoedigend toe.

Daarna was het de beurt aan Jolijn en mij. Wij schotelden de deelnemers een warming-up voor, die veel leek op "onze" warming-up voor een training of wedstrijd. Hierbij hadden we extra aandacht voor de benen, want er moest natuurlijk nog een flink eind gelopen worden. Met een bijpassend muziekje voor de juiste sfeer deed iedereen goed en enthousiast mee.

Vervolgens gingen alle jeugdige wandelaars naar buiten voor het startschot en "hun" 6 kilometer. De opbrengst van de actie bleek uiteindelijk zo'n 20.000 euro te bedragen!

Meer over dit evenement is te lezen op de volgende websites:
Waterschap Zuiderzeeland
Vitens
FlevoPost
COS Flevoland