Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Esbjerg Open Deense Kampioenschappen 7 t/m 12 april

Van 7 t/m 12 april worden in Esbjerg de Open Deense Kampioenschappen gehouden. Thijs is afgereisd naar Denemarken om te proberen een limiet te zwemmen voor de Wereldkampioenschappen later dit jaar in Rome. Trainer Mark Faber kan door omstandigheden niet het gehele toernooi in Esbjerg aanwezig zijn en daarom is Thijs tijdelijk "geadopteerd" door de Deense nationale ploeg en de bondscoach van dit land, Paulus Wildeboer. Overigens heeft Thijs de laatste weken last gehad van een schouderblessure, waardoor de trainingen anders liepen dan gepland.

De wedstrijden vinden plaats in hetzelfde zwembad, waar tien jaar geleden de internationale sportloopbaan van Thijs begon als junior. Bij de Europese Jeugd Olympische Dagen (tegenwoordig Jeugd Olympisch Festival genoemd) veroverde hij namelijk brons op de 100 meter schoolslag.

Mark Faber was in die tijd trainer van Jolijn en Thijs bij DWK. De begeleiders van de olympische jeugdploeg van 1999 in Esbjerg waren Karin van Straaten (WVZ) en René Dekker.

Op het programma van de "Deense Open" staat als eerste de 100 meter schoolslag, namelijk woensdag de series en de halve finales. De finale is donderdag.
De 50 school wordt verzwommen op vrijdag en zaterdag en op de laatste dag is de 200 meter schoolslag, series en finale.

Uitslagen zijn via livetiming te volgen, klik hier.