Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Politie en NOC*NSF: samen naar Olympisch niveau

Bron: NOC*NSF

De politie gaat zich de komende jaren inspannen om het aantal banen voor topsporters te verdubbelen naar 40. Daarnaast gaan de politie en de nationale sportkoepel NOC*NSF samenwerken op het gebied van grootschalige sportevenementen. Dit staat in een samenwerkingsovereenkomst die op 14 september tussen de politie en NOC*NSF is ondertekend. Hiermee wordt de bestaande samenwerking naar Olympisch niveau gebracht.

De bijeenkomst vond plaats in Oosterhout, waar het convenant werd ondertekend door NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra, NOC*NSF-directeur Theo Fledderus en voorzitter van de Raad van Hoofdcommissarissen Leon Kuijs.

NOC*NSF wil dat de topsporter zich naast zijn topsportcarrière ook kan voorbereiden op zijn maatschappelijke carrière. Dit wordt onder meer bereikt door arbeidsplaatsen voor topsporters en topsporters met een handicap te creëren bij de politie. Sinds 2006 werken de politie en NOC*NSF hierin samen en inmiddels werken bij de politie 18 topsporters in 14 regiokorpsen.
Ook na de actieve carrière als topsporter of topsportcoach biedt de politie een duurzaam loopbaanperspectief. De sporters moeten uiteraard aan alle reguliere toelatings- en screeningseisen voldoen voor een baan bij de politie.