Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

AZ&PC goed van start op eerste competitieronde

Auteur: Thijs van Valkengoed

AZ&PC is het competitieseizoen 2009-2010 goed begonnen. De net naar de hoofdklasse gepromoveerde club nestelde zich meteen in het 'linker rijtje' op de 5e plek. Over de hele linie verbeterden de zwemmers van AZ&PC zich ten opzichte van hun inschrijftijden! Al met al een topprestatie van AZ&PC.

Zelf had ik een bescheiden aandeel hierin. Eigenlijk kwamen de estafettekampioenschappen - van de week voor de competitie - net wat te vroeg om volledig hersteld te zijn van het griepje dat ik daarvoor had, maar ik wilde toen gewoonweg graag zwemmen. In de week voor de competitie had ik ook nog last van naweeŽn.

Toch kwam ik het water uit met nette tijden op de 100 meter wisselslag, 100 meter schoolslag en de 4x100 meter vrije slag estafette.

De tussenstanden van de competie zijn te vinden bij de competitiestanden. De eerste acht clubs mogen uiteindelijk de grote finale zwemmen. Die acht worden door de KNZB bepaald aan de hand van de secondentelling. Vervolgens wordt gekeken naar de punten. En die gaan weer mee naar de finale.