Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Fantastische prestatie AZ&PC in tweede ronde hoofdklasse

Auteur: Thijs van Valkengoed

AZ&PC heeft een tweede plaats gescoord in de tweede competitieronde. Onze club, die vorig seizoen gepromoveerd is naar de hoogste competitie van Nederland - de hoofdklasse - bezette de tweede plaats achter regerend landskampioen De Dolfijn.

AZ&PC zwom deze ronde in het thuisbad tegen 'poule-genoten' LZ1886 en DAW-FINENZO. Net als tijdens de eerste ronde zwommen de zwemmers van AZ&PC ruim onder hun inschrijftijden. Dit compenseerde ruimschoots het gemis van een aantal AZ&PC toppers.

Zelf had ik een redelijk zwaar programma. De trainingen liepen al wel aardig en dat ondanks een aantal weekjes ziekte en antibiotica aan het begin van het seizoen. Nu dus even kijken hoe dat zich vertaalde naar de wedstrijd.

Op de 100 meter vlinderslag begon ik meteen met een persoonlijk record van 58.10. Daarna zwom ik de 50 meter schoolslag. Hierop zwom ik 'gemakkelijk' naar 28.82. Het zwaarste nummer van de dag was de 400 meter wisselslag. Dit ging, net als de 100 vlinder in een persoonlijk record. Ik finishte in een tijd van 4.30.25. Tot slot zwom ik mee in de 4x100 meter wisselslagestafette.

Terugkijkend kan AZ&PC erg tevreden zijn over de prestaties. De tussenstand van de competitie is te vinden onder de competitiestanden.