Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

International Master in Coaching

Bron: Cruyff Institute for Sport Studies

Van de website van het Cruyff Institute for Sport Studies komt het volgende bericht:

2e Jaargang International Master in Coaching gestart

Op donderdag 30 september zijn 14 studenten gestart met de eenjarige Engelstalige opleiding International Master in Coaching (MIC). Het Olympisch Stadion was de plaats voor het startschot van deze Master.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het een groep studenten met grote diversiteit in sportachtergrond, leeftijd en ervaring in coaching.

Onder hen ook een aantal voormalig topsporters, waaronder Jacques Brinkman (hockey), Thijs van Valkengoed (zwemmen), Pernette Osinga (schermen) en Jeroen Blijlevens (wielrennen). Ze hebben allemaal een ding gemeen: zichzelf ontwikkelen!

Na binnenkomst zijn de studenten welkom geheten door Ruud Polet, directeur van het Johan Cruyff Institute Amsterdam. Vervolgens was het aan programma manager Maarten van Heeswijk en professor Henk Groener om het officiële startsein te geven aan de studenten. De studenten werden meteen in het diepe gegooid met hun eerste coach gesprekken. Na de lunch presenteerden zij zichzelf aan de groep en hun visie op hun toekomst als coach.

Dit Master programma duurt 10 maanden en bestaat uit 17 verschillende blokken, waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat: het managen van jezelf, je spelers, je team en je omgeving. De thema’s die aan bod komen zijn o.a. Leadership, Effective Communication, Personal Presentation, Athlete Development, Building a Winning Team en Managing Succes.

Wij wensen alle 2010/11 MIC studenten succes met hun studie!

Hier de link om naar de website te gaan en ook de groepsfoto te bekijken.