Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Oktober

Waarom deze titel op mijn site zult u zich afvragen? Het antwoord is simpel en kort. Oktober is een speciale maand, namelijk Borstkankermaand (internationaal). Via mijn site wil ik hiervoor aandacht vragen en een beroep op u doen om de KWF Kankerbestrijding en de Borstkankervereniging Nederland (BVN) te steunen.

Eind augustus 2003 vierde mijn moeder haar 50ste verjaardag met familie, vrienden, bekenden en oud-klasgenoten. Het was een geweldig feest! Drie dagen later werden we geconfronteerd met het bericht, dat er bij het bevolkingsonderzoek naar borstkanker “iets” bij mijn moeder was ontdekt. Dat “iets” bleek een kwaadaardige tumor. Maandenlange behandelingen volgden, namelijk een operatie, bestralingen en chemokuren.
Mijn zus Jolijn was op dat moment net 22 geworden en ik 20. Heel jong werden we met onze neuzen op het feit gedrukt, dat onze moeder ernstig ziek was en dat borstkanker bij een op de negen vrouwen voorkomt. We hebben ervaren hoe machteloos een mens zich dan kan voelen en ook dat kanker het hele gezin raakt.
Ineens was het heel dichtbij gekomen. Natuurlijk hadden we vaker te maken gehad met kanker in de familie of kennissenkring. Een paar jaar geleden verloren we onze neef Denny van Dijk. Opa Snellink hebben we zelfs nooit gekend door zijn verloren strijd tegen kanker. Ook op dit moment worden we in naaste kring geconfronteerd met deze vreselijke ziekte.
Wanneer je de kans krijgt te knokken tegen kanker en er bovenop komt, heb je mazzel. Helaas is dat niet iedereen gegeven. Daarom is de strijd tegen kanker een strijd van ons allen! Alleen door dure onderzoeken is het mogelijk nieuwe mogelijkheden tot overleven te ontdekken.

Steunt daarom de KWF Kankerbestrijding en Borstkankervereniging Nederland (BVN).

- http://www.kwfkankerbestrijding.nl
- http://www.borstkanker.nl

Pink Ribbon is een Nederlandse organisatie, die in samenwerking met de BVN en de KWF/Kankerbestrijding strijdt tegen borstkanker.

http://www.pinkribbon.nl

Het Pink Ribbon speldje (het roze lintje) is het wereldwijde symbool van betrokkenheid bij borstkanker.