Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Europese Kampioenschappen korte baan Istanboel 2009

Voorbeschouwing - 10 december - 11 december - 12 december - 13 december - Nabeschouwing

Voorbeschouwing EK korte baan Istanboel

Het toernooi in Istanboel wordt het laatste toernooi, waar de snelle badpakken zijn toegestaan. Vanaf volgende maand gaat het gelukkig weer om het zwemmen! Records zullen wel een tijdje uitblijven. Toch wordt het nieuwe jaar eigenlijk best spannend, want duidelijk zal in ieder geval worden bij welke zwemmers grote progressie achteraf te verklaren zal zijn uit het dragen van de supersonische pakken.

Thijs heeft zich geplaatst voor de EK korte baan op de 200 meter schoolslag. In een Nederlands record van 2.07.57 deed hij dat eind april.

Ja, in een Jaked, inderdaad. Speciaal over laten komen uit het zonnige zuiden. De week daarvoor was de ASC geweest. Dat weekend bleek het weekend van de grote kledingdoping. Een groot deel van de beste zwemmers zwom in verschillende soorten snelle pakken. Je kon namelijk limieten zwemmen voor de WK. Thijs zwom - zonder supersonisch pak of extra time trial - naar een beretijd op de 200 school lange baan. Net niet genoeg voor een WK-limiet. Geen Jaked aangehad, nou jammer dan.... De week daarop was de EK-limietwedstrijd voor de korte baan. Geen risico genomen, ook zo'n pakkie aangeschaft. Er moest een limiet worden gezwommen. Starten op een EK en daar bij de beste (individule) tien komen, dat levert een B-status op van NOC*NSF.

Met een tijd van 2.07.57 korte baan staat Thijs in Istanboel als 20ste ingeschreven. De 200 school is zondag. De beste tien (dat is nieuw) plaatsen zich voor de finale.

Op de 100 en 50 school is Thijs ook ingeschreven, maar gezien de snelle inschrijftijden zal het lastig worden een ronde verder (beste twintig i.p.v. zestien) te komen.

In september is Thijs een paar weken flink ziek geweest en heeft hij uiteindelijk ook antibiotica gehad. Daardoor is in die periode aardig wat trainingsachterstand ontstaan. De opbouw naar dit toernooi was dus verre van optimaal.
Informatie:
Website EK korte baan 2009
Special EK korte baan Zwemkroniek.com
Website NOC*NSF
Omega live timing en uitslagenDatum en plaats:
10 - 13 december 2009
Istanboel, Turkije


Lengte zwembad:
25 meter


Foto's: